Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Paprikát és csilipaprikát nem csak télikertben termeszthetünk

2016. szeptember 27. - PRcikkíró

chili-paprika-telikert.jpgFűszerek otthon saját teraszunkról

A csilipaprika Magyarországon is jól érzi magát, szabadon termesztve, de természetesen sokkal jobb eredményeket érhetünk el velük az üvegházban nevelve vagy a télikertben, esetleg beépített teraszon teleltetve. A teleltetett növények sokkal erősebbek és ellenállóbbak, későbben a hideget is jobban bírják majd, könnyebben telelnek és a terméshozam sokkal jobb.

A chilipaprikát a leggyakrabban kis cserepekbe vetik el, mivel a növekedése meglehetősen lassú, érzékeny a környezet változásaira. A szántóföldi vetésnél figyelembe kell venni, a meglehetősen nagy veszteséget, de a paprikatermésre ez esetben is van remény. Amennyiben szeretne egy új csili változatot kipróbálni, a néhány szem vetőmagot mindenképpen ajánlatos szobai körülmények között nevelni. Egy cserépbe több magot is lehet vetni.

Amint a palántákon kifejlődnek a levelek, szedjük ki a gyengéket és csak az erőseket hagyjuk meg, melyek a beépített terasz magányában remekül fejlődhetnek.

Palánták

Tavasszal, amikor ki szeretnénk ültetni a palántákat, akkor ajánlatos csak egy palántát meghagyni cserepenként. Ha több növény található egy cserépben, akkor megsérülhetnek a gyökereik kiültetéskor, ez károsan hat a növény fejlődésére, a későbbi termésmennyiségre. Ha szaporító ládában neveltünk vagy kis tálcán ültettük el őket, akkor kb. 5 cm-es korukban ültessük el őket a kertben.

  • A télikertben és beépített teraszon nevelt csilipaprikáról itt olvashatsz.

Paprikát és csilipaprikát nem csak télikertben termeszthetünk, de beépített teraszon és a kertben is jól érzi magát és elég sok termést kapunk. További érdekes témák és ötletek: télikert, télikertgyártás, terasz, teraszbeépítés, növény, termesztés, paprika.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr10011748107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása