Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Télikertépítés tereprendezése alapozása

2016. október 18. - PRcikkíró

terasz-alap-egyszeru.jpgA munka megfelelő előkészítésével időt spórolhatunk

A télikertépítésnél technológiai szempontból talán a tárolás elé kívánkozna, viszont mint közvetlen munkafázis, a könnyebb megérthetőség miatt, mégis a tárolás után célszerű tárgyalni. A technológia folyamatosságának betartása fontos a teraszbeépítés és gyártás során is.

A télikertépítés során végzett tereprendezésről általános szabályként annyit fontos megjegyezni, hogy a közvetlen munkaterületet és környékét a tervnek megfelelően minden növénytől, gaztól, kövektől, földhalmoktól meg kell tisztítani. Az esetleges gödröket szükséges befedni vagy betömni. A bokros, gazos terasz környékén nem szabad megfeledkezni az ideiglenes út létesítéséről sem, ahol lehetőség van a biztonságos közlekedésre, és a súlyos műanyag konstrukciók, nyílászárók: ajtók és ablakok mozgatására.

Sávalapozás

A télikertépítésnél használt síkalapozások közül leggyakoribb a sávalapok alkalmazása.

A sávalapozás az épület teherhordó falai alatt végig, körben készül. A leggyakrabban alkalmazott alapozási eljárás. Szinte mindenütt alkalmazható. Igényesebb célra épülő és nagyobb alapterületű épületek szokványos eljárása. A télikertépítésnél lényegében a teherhordó falak alatt, azaz a téglából vagy más egyéb anyagból falazott falszerkezetek alatt kb. 25-30 cm széles sávot készítenek. Az alap mélységének le kell érnie a teherhordó altalajig, de a fagyhatárig mindenképpen.

Talajvizes területeken épített télikertek, teraszok és üvegházak esetében az alapot szigetelni kell a felszívódó nedvesség ellen.

Télikertépítés tereprendezése alapozása, amely segít minket abban, hogy kényelmes és komfortos szobát kaphassunk. Még néhány érdekes és figyelemreméltó téma: műanyag, padló, télikert, télikertgyártás, teraszbeépítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8811819441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása