Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Medence, télikert és villanyszerelés

2016. december 07. - PRcikkíró

beton medence telikertA szerelés számára felfújható gumicsővel kialakított csőszerű panelüregek

A télikertben kialakított medence vasbeton öntésekor is készíthetünk előre helyet a vezetékeknek a villanyszereléshez. A betonozás során – a mindenkori igénytől és helyzettől függően – felfújható gumicsövekkel a betonba (födémbe, falazatba stb.) csőszerű üregek alakíthatóak ki.

A télikert esetében a Ductube rendszerű szövettel erősített kör keresztmetszetű gumicső felfújt állapotban a betonozás és a beton terhelését torzulás nélkül viseli. A csövet – az űrtartalomtól függően – kézi, illetve lábpumpával vagy sűrített levegő-tartályból fújják fel a télikert elemek öntésekor. A beton megszilárdulása után a csőből kiengedik a levegőt, a cső keresztmetszetében összehúzódik és a cső a betonból kihúzható. A beton és a gumicső közötti tapadás meggátlására, csökkentésére a gumicsövet esetenként vegyi anyaggal kezelik a télikert gyártása során. A betonozáskor felhajtóerő hat a csőre, ezért a csövet rögzíteni kell.

A Ductube gumicsövek a télikert építéséhez 10-20 m hosszan készülnek, 1,8-5,5 atmoszféra nyomást viselnek el. Az előírt nyomásértéket nem szabad túllépni, mert a szövetszálak megszakadhatnak. A szelepbe helyezett nyomáscsökkentő a nyomást a megengedett értékre korlátozza. A gumicsővel egyenes és hajlított csőszerű üregek készíthetők. A legkisebb ívsugár a cső átmérőjének kb. 5-6-szorosaként alakítható ki. A gumicsövek felfújt állapotban 16-300 mm átmérőjűek. Az így kapott üregek alkalmasak arra, hogy a télikerthez és a medencéhez szükséges elektromos hálózatnak helyet biztosítsanak.

Medence, télikert és villanyszerelés mindenkinek könnyen építhető és gyártható formában. További nagyon érdekes témák mindenki számára: fűtés, télikert, télikertgyártás, betonozás, medence, pince.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4612031681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása