Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Polikarbonát lapok helyes szerelése

2016. december 08. - PRcikkíró

polykarbonat muanyag lapok szereleseA télikertben és a teraszra is helyezhetünk műanyag tetőt

Ha polykarbonát lapokat vásárolunk a télikerben vagy teraszon történő felszerelésre, egy sor problémával találjuk szembe magunkat. Vegyük figyelembe, hogy az összecsúsztatható profilok szereléséhez szükség van némi tapasztalatra, ellenkező esetben sokat bajlódhatunk velük.

Az első kérdés, mely a műanyag lapok vásárlásakor felmerül, hogy milyen vastagságú polikarbonát lapot vásároljunk? Erre a befedendő helyiség funkciója ad választ, hiszen meg kell vizsgálnunk, hogy mekkora fényáteresztésre, és milyen mértékű hőszigetelésre van szükség?

A műanyag lapok szerelésekor a légkamráknak mindig függőleges irányban kell elhelyezkedniük, minimálisan 5%-os dőlésszögben, hogy a nedvesség, a lecsapódó pára távozhasson a lemezek belsejéből. A hőmérséklet hatására történő dilatáció 3-4 mm-es ráhagyást kíván.

A szerelés megkezdése előtt ne távolítsuk el a polykarbonát lapot védő fóliát, hiszen csak ez jelöli a műanyag lap azon oldalát, mely UV-védelemmel kezelt. A fólia eltávolítása után csak gyakorlott szakember képes megállapítani, hogy melyik ez az oldal. Ha saját kezűleg szeretnénk szerelni a lapokat a télikertben vagy a teraszon, mindenképpen szétszerelhető, alumínium profilokat vásároljunk. Ezeket könnyen, bajlódás nélkül tudjuk összeilleszteni. Ha öntött, műanyag profilokkal próbáljuk összeilleszteni a polikarbonát lapokat, kezdőként nagyon sokat bajlódhatunk vele, és nem is biztos a siker.

A vágott széleket speciális műanyag szalaggal, profillal kell leragasztani, hogy megakadályozzuk a nedvesség behatolását. Hagyományos szigetelő szalag nem alkalmas erre a feladatra, az tönkre teheti a műanyag lapot.

Polikarbonát lapok helyes szerelése a télikertben és a beépített teraszon is fontos és szakszerű munkát igényel. További érdekes témák, melyeket olvasgathatsz: karbantartás, műanyag, saját kezűleg, télikert, teraszbeépítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr3912033005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása