Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Laptop hibák és javításuk

2016. december 17. - PRcikkíró

laptop hiba javitasNem ad életjelet a számítógépem

Nem gyakran, de előfordul, hogy probléma adódik a hordozható személyi számítógéppel, a laptoppal. Az egyik probléma, ami előfordulhat, hogy semmilyen életjelet nem ad ki a gép. Ha semmilyen hangot, jelet vagy lámpavillogást nem látunk, akkor az esetek többségében a tápellátással van probléma. Általában a laptop töltőjén van egy kis lámpa, melynek világítania kell, ha működésben van. A laptop töltőjének hibájáról csak úgy győződhetünk meg egyértelműen, ha egy hasonló töltővel megpróbáljuk bekapcsolni a gépet.

A laptop bekapcsolásának helyes menete

A helyes sorrend: csatlakoztassuk a töltőt a laptophoz, ezután nyomjuk be a csatlakozó aljzatba. A helyes csatlakoztatás az áramellátáshoz, megakadályozza, hogy szikrák, és ez által rövidzárlat károsítsa a laptop elektromos töltő csatlakozóját. A legjobb megoldás, ha olyan elosztót használunk, amely kapcsolóval van ellátva, és csak azután kapcsoljuk be, miután már csatlakoztattuk hozzá a laptop töltőjét.

Ha a laptop nem kapcsolódik be, és semmilyen életjelet nem ad, a hiba valószínűleg komoly, ezért ha még van érvényes garancia a készülékre, vigyük vissza a boltba vagy a bolt által ajánlott szervizbe, hogy profi szerelők javítsák meg a laptop hibáját.

A laptop meghibásodásának egyik leggyakoribb oka, hogy az ágyon, térdünkön vagy hasunkra fektetve használjuk, ilyenkor elzárjuk a szellőző nyílásokat és a számítógép alkatrészei nem kapnak megfelelő hűtést, aminek hatására túlmelegednek és elromolhatnak.

A tisztítóból is megárt a sok. Ha a laptopot tisztogatjuk, és ehhez képernyőtisztító folyadékot használunk, tartsuk szem előtt, hogy a túl sok laptop tisztító folyadék a laptop billentyűi között károsíthatja a gép rendszereit.

Laptop hibák és javításuk nem csak szervizben oldható meg és diagnosztizálható a kijelző hiba. További érdekes olvasnivaló mindenki részére: karbantartás, laptop, monitor, számítógép, laptop töltő, laptop hiba.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5412054837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása