Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Laptop kijelző csatlakozójának hibája

2016. december 29. - PRcikkíró

tv csatlakozo laptopMiért nem működik a TV-in/out?

A legtöbb laptop rendelkezik beépített csatlakozóval, mely segítségével külső kijelzőt, monitort vagy kivetítőt csatlakoztathatunk. A Kijelző csatlakozó aljzata természetes módon eltér a tv kimenet és bemenet csatlakozó aljzatától.

Ha a TV-in, azaz videojel bemeneti csatlakozó különálló áramkörként van integrálva a laptop hardverében, akkor meghibásodása esetén a laptop kijelzőjére és videokártyájára semmilyen hatással nem lesz.  A TV-bemeneti áramkör sérülése esetén ritka, hogy a meghibásodás továbbterjedjen a laptop alaplapjára. Amennyiben a kijelzőn nem jeleníthető meg semmiféle kép, akkor a telje áramkört cserélni kell.

A laptop TV-kimenet meghibásodása esetén ajánlott szervizbe vinni a laptopot, hogy a szakemberek ellenőrizzék a hardver egészét, hiszen a hiba lehet valamilyen egyéb rendellenességnek az előjele, mely a laptop más alkatrészeit is tönkreteheti. Egyetlen alkatrész cseréje olcsóbb, minta a kijelzőt és a videokártyát is cserélni kellene.

A laptop TV-csatlakozó meghibásodásának leggyakoribb oka, hogy mindkét eszköz bekapcsolt állapotban, áram alatt van a csatlakoztatáskor.

Az elektromos berendezések rendeltetésszerű és biztonságos használatához szükséges az otthoni hálózat földelése. Sajnos manapság a modern épületekben is ritka a szakszerűen kivitelezett villamos hálózat. A leghelyesebb, ha a laptop és a csatlakoztatni kívánt eszközt kikapcsoljuk, áramtalanítjuk. A külső kijelző, monitor és TV készülék mellett a nyomtató, szkenner és egyéb hardvereszközök csatlakoztatásakor is javasolt ez az eljárás, a hibák kialakulásának megakadályozása érdekében.

Laptop kijelző csatlakozójának hibája a mai számítógépeken elég gyakori hiba, melyet a szervizben szakemberek könnyen elháríthatnak. További érdekes témák érdeklődők számára: hiba, karbantartás, laptop, laptop kijelző, laptop szerviz, laptop videokártya.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr1112080713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása