Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Hengerzárbetétek és védő fedél

2017. január 06. - PRcikkíró

henger zar betetNem csak a laptop lcd-t zárhatjuk

Nem minden hengerzár biztonsági zár. A kulcsról következtethetünk a hengerzár belső szerkezetére. Magától értetődik, hogy ha a kulcs csak egysoros csapokat működtet, akkor nem lehet olyan biztonságos, mint a kétsoros csapokkal reteszelő hengerzár. A lemezkés hengerzár kulcsa a csaposéval könnyen összetéveszthető, magát a zárbetétet azonban könnyű megkülönböztetni: a lemezkés hengerzár kulccsatornáját ugyanis porvédő fedél takarja el, ha ezt tűvel félrehúzzuk, akkor szabad szemmel is jól látható az első részben működő lemezecske.

A csapos hengerzáron nincs porvédő, és jól látható az első furatban működő csap. A lemezkés hengerzárakat olyan helyen célszerű felszerelni, ahol kiegészítő védelem is van, vagy a védett helyiség nem őriz jelentős értékeket.

A zárszerkezet kulcs nélküli nyithatósága viszont attól függ, hogy lemezkés, csapos, mágneses vagy mágnes-csapos hengerzárbetéttel szerelték-e. Egyes zárbetétek és fedélzárak zárlatszáma nagy, ennek megfelelően drágák is.

Körültekintően kell kiválasztani a hengerzárbetéteket más szempontból is. Ha a betörő a kitekintőablakra kis öntapadós tapétát ragaszt, üvegvágóval gyorsan és hangtalanul ki tudja vágni az ablakrészt. Ezután be tud nyúlni a fedélen, hogy elfordítsa a zárbetét gombját-

Bármennyire is kényelmes a kulcs nélküli zárás, ha kitekintőablak van az ajtón, csak kétoldali működtetésű zárszerkezetet szereljünk fel. A kétoldali hengerzár alkalmazása esetén két szempontot vegyünk figyelembe:
Vészhelyzet esetére legyen az ajtó közelében mindig egy kulcs, jól látható helyen, de az ablakból nem elérhetően.

Ha a hengerzár egyik oldalában benne van a kulcs és kissé el van fordítva, a másik oldalról nem nyitható az ajtó vagy a fedélzár.

Hengerzárbetétek és védő fedél a vásárlás nem lehet elég olcsó vagy drága, mert az értékeinket biztonságba kell tenni. További érdekes és izgalmasan hasznos témák: zár, fedélzár, zárbetét, szerviz, műanyag zár, laptop.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr3912105385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása