Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Meg lehet javítani a laptop alaplapját?

2017. január 23. - PRcikkíró

laptop alaplap javitasaSzervizben cserélik az alkatrészeket vagy meg is javítják

A laptop alaplap javítása és cseréje az egyik leggyakoribb munkafolyamat a laptop szervizben Budapesten és vidéken is. Nem meglepő ez a statisztika, ha arra gondolunk, hogy minden lényeges alkatrész az alaplapra van integrálva, azaz rá van forrasztva. A laptop méretcsökkentését az tette lehetővé, hogy a lehető legtöbb hardvereszközt az alaplapi nyomtatott áramkörre zsúfolták.

Ennek a méretcsökkentésnek a hátrányos hatása az elégtelen szellőzés és az áramkörök hatása egymásra. A meghibásodott alkatrészek ezért kihatnak egymásra és szerencsés esetben cserélhetőek és javíthatóak, rosszabb esetben az egész laptop alaplapját kell cserélni a szervizben.

A laptop alaplapjának hibája, éppen a rengeteg részegység miatt nagyon sokféle és különböző lehet:

  • nem kapcsol be a laptop és nem ad életjelet
  • a laptop bekapcsol, zúg a ventilátor, de semmi egyéb nem történik
  • nem működnek a perifériás egységek: USB, billentyűzet, touchpad, stb
  • nem töltődik a laptop akkumulátora, nem működik a gép akkumulátorról
  • gyakran lefagy van újraindul a laptop.

A laptop alaplapjának hibája nagyon sokféle lehet, de első sorban azt kell megállapítani, hogy valóban ez a hardver elem romlott el. A laptop alaplapjának hibáihoz hasonló hibákat okozhat a kijelző inverterének hibája.

Ilyenkor nincs kép a kijelzőn, a szervizben mégsem kell a laptop alaplapját kicserélni, csak egy egyszerűbb javításról van szó.

Ellenőrizni kell a laptop töltőjét, hiszen sok esetben a töltő hibásodik meg és a laptop elektromos ellátás hiányában nem kapcsol be.

Meg lehet javítani a laptop alaplapját, ha elromlik a mobil számítógépem és nem kapcsol be, csak sötét a kijelző? További érdekes részleteket olvashatsz, ha rákeresel ezekre a témákra: csere, hiba, karbantartás, laptop, laptop hiba, laptop szerviz, laptop alaplap.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5712148705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása