Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Problémák a laptop töltő kábelével

2017. február 06. - PRcikkíró

laptop tolto kabelJavítás szervizben vagy csere?

A laptop töltő kábelének meghibásodása egy meglehetősen gyakori probléma, amellyel a laptop szervizt megkeresik a kliensek Budapesten. A kábel cseréjét többféle meghibásodás miatt kell elvégezni. A laptop töltő kábelének meghibásodása esetén az egész számítógép használhatatlanná válik, ezért érdemes azonnal szervizbe vinni az eszközt. Amíg a töltőt nem tudjuk használni, a laptop akkumulátora sem használható, a tárolási időszakban pedig romlik a kondíciója.

A laptop töltő és kábele fogyó alkatrész, hiszen a meghibásodások sora fenyegeti:

  • Hálózati feszültségingadozás
  • Háziállatok támadásai
  • Helytelen használat
  • Rövidzárlat vagy túlmelegedés.

A használatból és veszélyforrásokból adódóan a laptop töltő és kábele szempontjából a következő meghibásodásokkal számolhatunk:

  • A laptop töltő kábel DC dugójának, csatlakozójának hibája, ami lehet törés vagy más deformáció.
  • A laptop töltő hálózati és DC kábelének törése, szakadása.
  • A laptop töltő adapterének meghibásodása.

Hogyan állapítsuk meg a hiba okát?

Előre kell bocsájtani, hogy a laptop töltő egy fokozottan tűzveszélyes alkatrész, ezért hibája esetén azonnal vigyük szervizbe, hiszen gyakran előfordul, hogy a laptopot bekapcsolt állapotban magára hagyjuk a szobában. A töltő adapterének és kábelének jó működése családunk biztonságát is szavatolhatja.

A laptop töltő csatlakozójának, DC dugójának hibája általában vizuálisan észrevehető, egyéb esetben mozgatás hatására a laptop ki vagy bekapcsol. A laptop töltő kábelének szakadása szemmel is látható, de itt is érvényes, hogy ha mozgatjuk a kábelt, a laptop töltéslámpája ki-be kapcsolódik. Hibátlan kábel és csatlakozó esetén a mozgás, mozgatás nincs hatással a laptop működésére.

A laptop töltő adapter hibájának leggyakoribb jele, hogy nem világít az indikátor lámpa, túlforró vagy hideg a laptop töltő adaptere.

A laptop töltő és kábele meghibásodása esetén a laptopot és a laptop töltő kábelt is el kell vinni a szervizbe, hogy a szakemberek kizárják a laptop meghibásodásának lehetőségét is.

Problémák a laptop töltő kábelével és meghibásodások javítása Budapesten szervizben. További érdekes és izgalmas témaajánlatok további olvasásra: csere, hiba, karbantartás, laptop, laptop szerviz, laptop töltő kábel.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5212189482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása