Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Miért kell szervizben tisztíttatni a laptopot?

2017. február 11. - PRcikkíró

laptop szerviz karbantartasNem csak karbantartás, diagnosztika és javítás is egyben

A laptop karbantartását rendszeres időközönként el kell végezni. A karbantartás legfontosabb eleme a hűtőrendszer portalanítása, tisztítása, a processzor és a videokártya hűtőjének újrapasztázása. A kihagyott portalanítás, az elmulasztott karbantartás az alábbi, csak szervizben javítható következményekkel járhat.

Zörög, zúg a laptop ventilátora

A laptop zúgása, a ventilátor zörgése egy ideig csak bosszantó hanghatás, de ha sokáig nem figyelünk oda, nem tisztítjuk ki a laptopot, annak komolyabb következményei is lehetnek. A zörgést és zúgást a ventilátor lapátokra és a hűtőbordák közé lerakódott por okozza. Ha túl sokáig mellőzzük a karbantartást, a laptop hűtőrendszere túlforrósodhat, ami az alkatrészek, hardverek leégéséhez is vezethet. A szervizben rövid idő alatt elvégzik a szükséges karbantartást, ezután minimum egy fél évig nem lesz gondunk a laptop hűtőrendszerével.

A laptop nagyon erősen melegszik

Előfordulhat, hogy a laptop ventilátora (leginkább akkor, ha új és jó minőségű) nem ad ki furcsa zajokat, a laptop mégis túlzottan melegedik. Bizonyos mértékben a melegedés, különösen az intenzív használatkor normális. Ha a szokásostól eltérő módon, jobban melegszik a laptop, azonnal kapcsoljuk ki és vigyük szervizbe. A túlmelegedés nem csak leégéssel, de adatvesztéssel is járhat.

A laptop lefagy, lelassul vagy kikapcsol

Ez többnyire szintén a processzor túlmelegedésére enged következtetni. Ilyenkor a hűtőpaszta cseréjét ajánlják a szervizben a szakemberek, természetesen tisztítással egybekötve.

Ne legyél lusta, ha furcsa zajokat ad ki a laptopod, vidd szervibe, hiszen a karbantartás mindig olcsóbb, mint a javítás vagy a csere.

Miért kell szervizben tisztíttatni a laptopot, ha még működik, csak egy kicsit zörög? További érdekes és izgalmas olvasnivaló témák: csere, hiba, karbantartás, laptop, laptop szerviz, szerviz, szolgáltatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5112249122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása