Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Ültessünk virágot a télikertben

2017. november 16. - PRcikkíró

telikert viragKaspók és virágládák

A télikertben úgy tudunk kellemes környezetet teremteni, ha sok növényt telepítünk ide. A virágokat különböző fajtájú és anyagú virágcserépben helyezhetjük el, melyeknél fontos a megfelelő méretek kiválasztása. A hagyományos virágcserepek felső átmérője 6 – 20 centiméter között van. A virágcserép formája lehet: kör alakú, ovális, hengeres, négyszög alakú, stb. Általában a virágcserép átmérője és mélysége megegyezik. Amennyiben olyan növényt szeretnénk ültetni, melynek vékony, nem kiterjedt gyökere van, vásárolhatunk olyan virágcserepet, melynek magasságának aránya az átmérőhöz 1:2.

Kaspó

A télikertben a növényeket ültethetjük dekoratív kaspókba vagy speciálisan kialakított konténerekbe. A kaspó készülhet a következő anyagokból: kerámia, műanyag, fém, fa vagy fonhatják is különböző anyagokból.
A kaspót a hagyományos virágcseréptől az különbözteti meg, hogy nincs rajta vízelvezető nyílás. A kaspók formája, színe és díszítettsége sokkal gazdagabb a hagyományos virágtartókhoz viszonyítva. A kaspó kiválasztásakor a télikert stílusát és berendezését is figyelembe kell venni, fontos a harmónia. A beépített terasz berendezésekor olyan kaspót kell választani, mely kiemeli a növény szépségét ahelyett, hogy magára vonná a figyelmet.

A sárga papucsvirág például remekül mutat egy zöld kaspóban a télikertben, a fehér ibolyát viszont egy kék kaspóban érdemes elhelyezni a teraszon. Ha a télikertben a növényeket egy csoportban helyezzük el, érdemes egyforma edényekbe ültetni őket, a kedvezőbb összhatás miatt.

A virágokat általában nem közvetlenül a kaspóba ültetjük, hanem egy egyszerű műanyag edénybe, mely vízelvezető nyílással is rendelkezik, ezt helyezzük el a kaspó alján. Ha falra szeretnénk akasztani a virágtartót, mindenképpen a könnyebb súlyú, műanyag kaspók közül válasszunk.

Ültessünk virágot a télikertben esztétikusan a megfelelő helyre a megfelelő tartókba és edényekbe egyszerűen. Ha szeretnél még több érdekes és izgalmas témákról olvasni, akkor az alább megemlítettek közül választhatsz: virág a teraszon, növény termesztése, télikert tervezés és berendezés, teraszbeépítés olcsón, növény gondozás a télikertben, virágcserép kiválasztása.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4513291371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása