Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Laptop javítása és karbantartása

2017. december 08. - PRcikkíró

laptop alaplap tisztitasMit tegyünk, ha víz ment a gépbe?

A laptop karbantartása és javítása nagy körültekintést és szakértelmet igényel. Amennyiben valamilyen nedvesség érte a gépet, különösen akkor, ha víz került az alaplap valamely részére, sürgősen tisztítani kell a rendszert. A laptop belső tisztítása házilag nem javasolt, de bizonyos esetekben, a nagyobb baj megelőzése érdekében érdemes lehet ezzel próbálkozni.

Ha víz került a laptopba, az alábbi teendőket végezzük el:

  • Azonnal áramtalanítsd a laptopot, a laptop akkumulátorát is távolítsd el. Nem szabad az adatvesztéstől tartani, a késlekedés következtében a teljes gép véglegesen és javíthatatlanul károsodhat.
  • Fektesd nyitott kijelzővel lefelé a laptopot az asztalra.
  • Fordulj sürgősen szervizbe segítségért.

Mit ne tegyél, ha vizet öntöttél a laptopra?

Semmi esetre se hagy a gépet bekapcsolva. Az áram és a nedvesség rövidzárlatot okozhat.

Ne próbáld hajszárítóval, különösen hőlégfúvóval kiszárítani a gépet. A laptop műanyag burkolata megolvad, ha nem megfelelő módon használod ezeket az eszközöket, a sókicsapódást az alaplap egyes hardver elemein pedig nem akadályozza meg a szárítás.

Mit tehetek, hogy megelőzzem a laptop meghibásodását?

Elsősorban megfelelő helyen kell használni a laptopot, ahol nincs inni és ennivaló. A laptop billentyűzetére speciális védőfóliát ragaszthatunk, ha mindenképpen szeretnénk a gasztronómiai élvezeteknek is hódolni laptophasználat közben. Egyenes és egyenletes, kemény felületen ritkábban történik baj, mint az ágyban használt laptopok esetében.

Miben segíthet a laptop szerviz?

A laptop szervizben a meghibásodott laptopot elsősorban diagnosztizálják, hogy melyik hardver ment tönkre, ezt kicserélik majd a teljes laptopot kitisztítják, karbantartják. A laptop szervizben tisztított laptopok jó eséllyel újra használható gépek lesznek. A „beáztatott” laptopok többségénél billentyűzetet kell cserélni, de gyakori az alaplap meghibásodása is. Ilyenkor a javítás költségeinek mérlegelése után előfordul, hogy egy új vagy használt laptopot vásárol a felhasználó.

Laptop gyors és szakszerű javítása és karbantartása Budapesten a legjobb szervizben történik. Ha további érdekes és izgalmas olvasnivalóra vágysz, akkor a következő témákat ajánljuk figyelmedbe: laptop javítása, tisztítás szolgáltatás, szerviz keresés, Budapest vásárlás, hardver választása, hardver csere gyorsan és garanciával.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4413453803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása