Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Qualcomm szerver processzor

2017. december 13. - PRcikkíró

szerver processzorÉpülhetnek a szuper szervergépek

A Qualcomm hosszú tervezési és fejlesztési idő után bemutatta szerverekbe szánt processzorcsaládját, melyben három fejlesztést találhatunk. A Centriq 2400-as sorozatot a legnagyobb szerver és szuperszámítógép üzemeltetőknek szánják és a szerviz szolgáltatás mértéke is eltér a szokásostól.

A processzor felépítésének lényege, hogy a Samsung 10 nm-es node-ján készülő lapka 398 mm²-es kiterjedésű és 18 milliárd tranzisztor található benne. A kialakításnak és tervezésnek köszönhetően 48 darab, Falkor kódnevű, Qualcomm fejlesztésű, ARMv8-A architektúrára épülő processzormag fért el. A hardvert a logikai felépítés tekintetében úgy kell elképzelni, hogy a magok párokba vannak szervezve, amelyeket Falkor duplex-nek neveztek el, és ezek 512 kB-os L2 gyorsítótárat kaptak. A legyártott L3 gyorsítótár kapacitása 60 MB, ami 250 GB/s-os sevességet ér el.

A szerverprocesszor Falkor magján belül 64 kB-os L1 utasítás-gyorsítótár található, amihez 24 kB-os L0 gyorsítótár is tartozik ez a fogyasztás csökkentésében segít. Az L1 adatgyorsítótár kapacitása 32 kB.

A processzor tervezésénél a memóriavezérlőhöz a Qualcomm hatcsatornás megoldást használ, ami támogatja a DDR4-es szabványt, 2667 MHz-es effektív órajelen. A memória-sávszélesség így elérheti a 127,8 GB/s-ot, továbbá egy processzor mellé 768 GB-nyi kapacitás építhető a tökéletes szerver megépítéséhez.

A cég által eladásra kínált hardver 32 darab PCI Express 3.0-s csatornát is tartalmaz, illetve integrált déli vezérlőhíddal is rendelkezik. A Qualcomm Centriq 2400-as modelljei megfelelnek az ARM SBSA Level 3-as specifikációjának. Az LGA tokozású modellek paraméterei nagyjából így néznek ki:

Qualcomm Centriq 2400-as processzorok

Processzor típusa (Magszám)

Órajel L3 cache Fogyasztás
2460 (48 mag)  2,2 GHz 60 MB 120 W
2452 (46 mag)   2,2 GHz 57,5 MB 120 W
2434 (40 mag)   2,3 GHz 50 MB 110 W


A cég a most kifejlesztett Qualcomm a Centriq 2400-at kifejezetten az 5G-s átálláshoz ajánlja, ugyanis az ultramobil eszközök számának drasztikus emelkedése mellett a felhős kiszolgálók is jelentős igénybevételnek lesznek kitéve, ezért a megfelelő szerverkapacitás biztosításához azonnali fejlesztésekre van szükség.

Megjelentek a Qualcomm legjobb szerver számítógépbe készült processzorai. Ha szeretnél még extra tartalmakat keresni, az alábbi témákat ajánljuk olvasásra: szerver javítás, processzor csere, számítógép szétszerelése, hardver vásárlás, Qualcomm alkatrészek, laptop gyártás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr3113498913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása