Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Zöld energiára vált a Google

2017. december 18. - PRcikkíró

google zold energiaCsak megújuló energiaforrásokat használ a keresőóriás

A Google korábban is élen járt az energiahatékonyság és energiatakarékosság terén, mellyel nem elsősorban a költséghatékonyság volt a cég fő célja. A környezettudatos nevelés különösen nagy hangsúlyt kapott a keresőcég üzletfilozófiájában is. A mostani, legújabb bejelentés szerint a Google 100%-ban nap és szélenergiával látja el szervereit és irodáit.

Az átállás előzménye egy megállapodás volt, melyet a Google az amerikai szélerőművekkel kötött meg. A megállapodásnak köszönhetően plusz 535 Megawatthoz jutottak a Google szerverközpontjai, melyek így összesen 3 Gigawattot fogyasztanak világszerte. 2017-ben a Google a világ legnagyobb zöldenergia felhasználója.

A Google a megújuló energiaforrások felhasználására még 2010-ben tett ígéretet, ekkor kötötték az első szerződéseket és megkezdték a szerverközpontok átállítását. A zöldenergiára való átállás érdekében olyan szerződéseket kötöttek az energiatermelő cégekkel, mely kölcsönösen előnyös és az új erőművi építkezéseket is segíti. A Google párhuzamosan az új energiák igénybevételével adatközpontjait fokozatosan átépíti és hatékonyabbá teszi. Ebbe a hatékonyabbá tételbe illeszkedik bele a legújabb önállóan kidolgozott processzorcsalád illetve processzor gyorsító.

A Google saját mérései szerint adatközpontjaik és szervereik hatékonysága 50%-kal jobbak a konkurensek gépeihez viszonyítva.

A keresőóriás számításai szerint a projekt nem csak környezeti és szociális hasznot hozott, hiszen az utóbbi években a megújuló energiák ára drasztikusan csökkent, így a központok ellátása jóval olcsóbbá vált.

A napenergia és szélenergia felhasználása kulcsfontosságú lehet nem csak a Google szervereinek és szuper számítógépeinek a működése szempontjából, hanem a tervezett okosvárosok fenntarthatósága szempontjából is óriási jelentőséggel bír.

Zöld energiára és nagyobb hatékonyságra vált a Google a szerverközpontok áramellátásánál. Ha szeretnél még érdekes témákról többet megtudni, az alábbi olvasnivalókat ajánljuk: Google keresés, energiatakarékosság szerver, laptop processzor, számítógép program, zöld energia felhasználás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8413510569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása