Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Hogyan tároljuk az akkumulátort?

2018. január 03. - PRcikkíró

olom savas akkumulatorMilyen problémák vannak a mai akkumulátorokkal

Feltalálása óta az ólom-savas akkumulátorra épül a föld elektronikai rendszere. A legtöbb akkumulátorral működtetett eszközben ilyen típust találunk, és a legtöbb technológiai vívmánynak szüksége van erre az energiaforrás típusra.

Az ólom-savas akkumulátor használatának nehézségeim hiányosságai:

  • Az ólomsavas akkumulátornak meglehetősen rövid az élettartama, összehasonlítva az egyéb akkumulátortípusokkal.
  • Nem tárolható kisütött állapotban (a teljes kisülés során szulfát képződik, mely a telep kapacitáscsökkenését eredményezi).
  • Csak olyan helyen alkalmazhatóak, ahol a teljes lemerülés csak véletlen lehet.
  • 30 C fok felett a szulfátképződés felgyorsul.
  • A 0 C fokon tárolt akkumulátorok esetében másfél év alatt, a 20 C fok felett tárolt telepeknél kilenc hónap alatt történik visszafordíthatatlan károsodás.
  • Más akkumulátortípushoz viszonyítva lassan töltődik.
  • Magas az önkisülés aránya.
  • Fél évente egyszer ellenőrzött körülmények között teljes feltöltést és kisütést kell elvégezni ahhoz, hogy az akkumulátor működőképes maradjon.
  • Ellenőrizni kell az elektrolit mennyiségét a kipárolgás miatt.

Az ólom-savas akkumulátorok tárolásának problémája

Az akkumulátor tárolása során savas gőzök válnak ki, melyek nem csak a telepet, hanem a környezetét is károsíthatják. A feltöltött akkumulátort 0 C fok körül kell tárolni ahhoz, hogy ne történjen önkisülés.

Egyes akkumulátortípusokat felsavazatlanul (szárazon töltött állapotban, sav nélkül) értékesítenek, hogy az állásban ne veszítsenek töltöttségükből és ne károsodjanak. Az ilyen akkumulátorokat fel kell tölteni savval az első használat előtt. A feltöltést csak szakszerviz vagy akkumulátor szerviz tudja elvégezni. Az ilyen zárt cellás akkumulátoroknál a savat a cellákban lévő zselé szerű anyag felszívja, ezért az már nem folyik ki a telepből.

Hogyan tároljuk szakszerűen és biztonságosan az akkumulátort házi körülmények között? További érdekes és hasznos témákról olvashatsz az alábbi ajánlatok közül válogatva: akkumulátor javítás, budapesti szerviz, akkumulátor csere gyorsan garanciával, hasznos tanácsok.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr1513548035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása