Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Fűtési megoldások a télikertben

2018. január 17. - PRcikkíró

kandallo telikertÍgy tedd lakhatóvá a beépített teraszt

A beépített terasz vagy a télikert kellemes légkörének megteremtése elsősorban a megfelelő hőmérsékleten múlik. A jó fűtési és hűtési technikák alkalmazásával egész évben használható plusz szobát kaphatsz a lakóházban. A fűtés típusának kiválasztásakor a takarékosság mellett a hangulatot és a formatervezést is figyelembe kell venni.

Fafűtés

A télikert fűtésének egyik természetes módja a fával vagy szénnel működő kandalló építése. A fűtőanyag olcsó, takarékos és természetes, ráadásul egyedi hangulatot kölcsönöz a helyiségnek a téli hónapokban.

A kandalló hátránya, hogy csak kisebb méretű helyiségek befűtésére alkalmas, emellett foglalkozni és felügyelni kell a tüzet. A fával fűtött helyiségben a hőmérséklet nagy mértékben ingadozhat, ha folyamatosan használt szobának szeretnénk a beépített teraszt berendezni, csak másodlagos fűtésként érdemes alkalmazni a kandallót.

Elektromos fűtés

Az elektromos fűtőberendezések beszerzése és beszerelése talán a legegyszerűbb és legolcsóbb, viszont a megfelelő kábelezésre érdemes odafigyelni. Bár vannak már energiatakarékos fűtőtestek, az elektromos árammal működő fűtőtestek meglehetősen nagy költséggel járnak.

Vízfűtés

A vízfűtés, vagy központi fűtés egy központi kazánban gázzal melegített vizet keringtet a radiátorokban. Jelenleg az egyik leggazdaságosabb rendszer, mely karbantartási és üzemeltetési költségeinek alacsonysága kompenzálja a relatíve magas beszerzési és beszerelési költségeket.

Padlófűtés

A helyiség levegőjének egyenletes átmelegítésének legjobb módja. Mivel a padlóba ágyazott csövekben maximum 30 C fokos víz keringhet, ezért lassan melegíti át a helyiséget, valamivel drágább a fenntartási költsége, de a lakók számára az egyik legkellemesebb fűtési rendszer.

Légfűtés

A légfűtést főleg kiegészítő fűtésként alkalmazhatjuk. Az elektromos berendezés felmelegíti, majd befújja a meleg levegőt. A helyiség levegője gyorsan átmelegíthető ezzel a megoldással, de nem gazdaságos, a hőlégkeverő kikapcsolását követően gyorsan lehűl a helyiség.

  • A télikert fűtési rendszeréről itt olvashatsz bővebb részleteket.

Fűtési megoldások a télikertben és a beépített teraszon a kivitelező által ajánlott módszerekkel. Néhány további érdekes és izgalmas olvasnivaló téma: télikert építés, beépített terasz tervezése, fűtés kivitelezése, kandalló készítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5613584655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása