Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Csepegtetőrendszer és mikroöntözés a télikertben

2018. március 15. - PRcikkíró

Beépített terasz öntözése

ontozes telikertAzokon a területeken, ahol növények, télikert, terasz, ágyások, támfalak, sziklakertek- és kaspók vannak,
csepegtetőcsővel, csepegtetőtestekkel, pálcás csepegtetőkkel és egyéb mikroöntözés fogyasztókkal öntözünk.

Hagyományos esetben a csepegtetőcsövet használjuk az alábbi helyeken: például a sövények, tuja sorok, fólia sátrak, stb. Sziklakerteknél és télikertben is alkalmazható, de egyes esetekben mikroszórókkal is megöntözhetjük, mint a mikroszórók.

Az egyszerű mikroszórófej 90, 180 és 360 fokos fix szórásszögűek. Az átáramló víz mennyisége a beépített teraszon a mikrocsappal szabályozható. Léteznek leszúrótüskével szerelt és tüske nélküli változatban is. Mindkét esetben minden mikrofúvóka csappal szerelt.

  • A télikerti öntözésről és öntözőberendezésekről itt olvashatsz részleteket.

Csatlakoztatása a csepegtetőcsőhöz, csepegtető-rendszerhez történik vagy a direkt erre a célra kiépített öntözési zónára. A szabályozható vízkibocsájtású leszúrótüskével szerelt változat csatlakoztatása a rajta lévő mikrocső (4x7mm) és az azon lévő mikroidom (4mm tüske csatlakozó) segítségével közvetlenül a fent említett öntözési zónák egyikére a télikert és üvegház megfelelő helyén.

Ha távolabbi ponton szeretnénk öntözni vele, további mikrocső és mikrocső toldó idom szükséges. A tüske nélküli mikroszórófej csatlakozása 4mm menet, egy kis furatba KPE csőbe tekerhető vagy csepegtetőcsőre szerelhető mikrocsővel.

A csepegtetőrendszerre csatlakoztathatók csepegtető gombák (Agri Drip / Dripper). Ezt szerelhetjük közvetlen a csepegtetőcsőre vagy mikrocső (4 x 7 mm, 4/7 mm), kapilláris cső, spagetti cső segítségével elvihetők egy kiemelt vízigényű növényhez, elvezethetők kaspókba, virágládákba, stb.

Különböző vízkibocsájtásúak lehetnek 2, 4, és 8 liter/órás és 0-40 l/h, 0-70 l/h szabályozható, állítható pálcás csepegtetők. A 2, 4 és 8 l/h lehet még normál csepegtető gomba, nyomáskompenzált (PC) csepegtető gomba vagy nyomáskompenzált és csepegésmentes (leállás után nem csöpög tovább).

További helyi csepegtetők még az Európában gyártott, 360 (0-8 l/h) fok szórásképpel. Vízsugara 10 cm, az átfolyó víz mennyisége a tetején lévő szabályzó segítségével történik. Csatlakoztatásuk a csepegtetőrendszerhez mikrocső és mikroidom segítségével.

Midi Drip leszúró tüskére szerelt csepegtetőtest. Szintén szabályozható vízkibocsájtású az oldalán lévő kis mikrocsappal. Az átfolyó víz mennyisége így 0-8 l/h. Csatlakoztatásuk a csepegtetőrendszerhez mikrocső és mikroidom segítségével.

A Bubbler csatlakoztatása szintén a csepegtetőrendszerhez mikrocső és mikroidom segítségével. Gomba alakban bocsátja ki a vizet magából.

Csepegtetőrendszer, automata öntözők és mikroöntözés beállítása a télikertben. Néhány további érdekes és izgalmas olvasnivaló téma: télikert tervezés, növény gondozás otthon, öntözés gyorsan, terasz beépítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr6913742458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása