Adokveszek szolgáltatok

Adokveszek: SMS, gumicsónak, drón, laptop

Alianware laptop a Dell-től

2017. május 21. - PRcikkíró

dell alienware laptopÚj laptopok játékosoknak is

A Dell cég egyik legsikeresebb laptop sorozata az Alienware gépek, ezek három kijelzőméretben érhetőek el: 13, 15 és 17 inches. Az egyik legjobb modell, melyet a cég gyárt, az Alienware 17, mely minden új funkciót és tulajdonságot megkapott, a 13-as és 15-ös modellek azonban inkább a költséghatékonyság felé tolódtak a tervezés során.

Az Alienware 17 burkolata alumíniumból készült, a zsanér pedig nem teljesen hátul van, ugyanis a gép hátsó oldalának nagy része a hűtésre van fenntartva. Az is feltűnhet, hogy jónéhány port is kapott itt helyet, melyek között van USB, HDMI és Ethernet is. A hőelvezetés problémájának megoldását a gép hátsó részén keresztül oldották meg a szakemberek

A laptop konfigurációja: NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus chip és a 7. generációs Intel Core i7 processzor, melyek hőtermelése sem másodlagos szempont.

Az Alienware klaviatúrájának minden egyes alkatrésze 2.2 mm-es billentyűúttal bír, ami alapkövetelmény egy gamer laptop számára, az N-Key Rollover technológiának köszönhetően pedig akárhány gombot is lenyomhatunk egyszerre, nem telik meg a buffer, nem áll le a bevitel. A laptopba több új érzékelőt is elhelyeztek, egy szenzor követi a szemünk mozgását, így például, ha a képernyő szélére tekintünk, akkor arra fordítja a játékban a kameranézetet, ez akár a célzásban is segítheti a játékost.

Mindhárom laptopban maximum 32 GB DDR4 2400 MHz RAM-ot építeni, az alap tárhely 180 GB, melyet egy M.2-es SSD biztosít, de opcionálisan 2 x 1 TB PCIe SSD, illetve +1 TB 7200 rpm HDD is beépíthető. Az Alienware 13 minimum HD, az Alienware 17 pedig akár 4K-s megjelenítővel is kapható.

Tovább

Törhetetlen laptop táska

torhetetlen laptop taskaHogyan védd a laptopodat?

A laptop szervizbe javításra behozott számítógépek jelentős része valamilyen sérülést szenvedett, ezért kell alkatrészt cserélni vagy javítást végezni. A legegyszerűbb esetben a laptop műanyag burkolatának cseréjével megoldható a probléma, nagyobb a baj, ha valamelyik belső hardver megsérül. A merevlemez sérülésekor értékes adatok és információk tűnhetnek el.

Laptop kijelző fólia

A laptop egyik legköltségesebb alkatrésze a kijelző. Törése esetén szinte sohasem lehet javítani. általában a csere jöhet csak szóba. A laptop kijelzőjének védelmét a karcolásoktól és a kisebb ütésektől a laptop kijelző fólia biztosíthatja. Ha nagyobb magasságból esik le a gép vagy komolyabb ütés éri, az ellen nem véd, de valamilyen biztonságot mindenképpen ad.

Laptop táska és hátizsák

A laptop sérülése általában szállítás közben történik, ezért nagyon fontos, hogy milyen csomagolásban szállítjuk. A speciális laptoptáskák többnyire védelmet nyújtanak a kisebb erőbehatások ellen és megfelelő mértékben megóvják a laptopot az esőtől is. A laptoptáska kiválasztásakor az anyag vastagságára és a rétegek számára fordítsunk figyelmet, hiszen ez védheti meg értékes adatainkat.

Ha megtörténik a baj

Ha a laptop nem bizonyult strapabírónak és ellenállónak, vigyük azonnal a laptop szervizbe, ahol a hozzáértő szakemberek elvégzik a szükséges javításokat, hogy a lehető legrövidebb időn belül újra munkába állhasson a hordozható számítógép.

A laptophardware budapesti laptop szerviz szolgáltatásai között szerepel a laptop műanyag burkolatának cseréje is, melyre garanciát is vállal a cég.

Tovább

Mire jó a laptop hangkártya?

laptop hangkartyaKülső vagy integrált hangkártyát vegyek

A hangkártya a laptop vagy személyi számítógép azon hardverre, mely a hangok megjelenítését végzi. A laptop belső vagy más kifejezéssel integrált hangkártyája általában egyszerű szerkezet, mely a laptop műanyag házába épített hangszórók megszólaltatását végzi.

Játékosoknak kell a profi hanghatás

Ha térhatású hangzást szeretnénk elérni, filmnézés vagy játék közben, a laptop gyári hangkártyája a legtöbb esetben nem felel meg. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha USB porton csatlakoztatható hangkártyát vásárolunk a laptophoz. A külső hangkártya azért is jó megoldás, mert az egyszerűbbek mellett, melyeken csak egy vonali bemenet és vonalkimenet található, vannak olyan eszközök is, melyek 5.1-es csatlakoztatás és hangzást biztosítanak, természetesen ehhez a megfelelő programra is szükség van.

Egy USB külső hangkártya általános paraméterei:

 • USB Sound Card
 • USB 2.0 interface
 • Virtual 5.1 surround effect
 • Output: mini-jack 3,5mm stereo hangszóró vagy fülhallgató számára
 • Input: mini-jack 3,5mm for microphone
 • LED status information
 • Plug & play
 • Virtual speaker shifter – virtuális csatornaváltó
 • (with installed software option Xear3D – can be purchased separately)
 • Compatible with Windows Vista, 7, 8
 • Power: 5V from USB port ZZZ MT5101

A külső vagy integrált hangkártyák vásárlása előtt érdemes a laptop szervizben szakember tanácsát kérni, hiszen előfordulhat, hogy a gép nem képes kezelni az adott alkatrészt, esetleg nincs szükségünk az adott típusra.

Tovább

Az egészséges táplálkozás gyógyító és életfenntartó szerepe

telikert egeszseg epitesTélikert és egészséges életmód

A természet törvényeinek tartós megsértése következményekkel jár, melyek elhárítására már nem elég a táplálkozás gyógyító hatásaira támaszkodni, ilyenkor a szervezet alapos tisztítása, egyes szervek célirányos kímélése, feljavítása szükséges.

A télikertben böjtkúrák és gyógy- kímélődiéták is végezhetőek kellemes környezetben.

Lényeges azonban a mérsékletességre intő, a szervezet öntisztítási folyamatait elősegítő rendszeres táplálkozási szünet a böjt.

A télikertben nevelt és termesztett élelmiszerek hosszú távon ugyan egészségesek, de nem elégségesek a szervezet számára. Az egészséges táplálkozás a megfelelő életmóddal kell, hogy párosuljon minden esetben. A télikertben a téli hideg és sötét hónapok során is olyan környezetben tartózkodhatunk, különösen akkor, ha szobának rendezzük be, ahol a szellemi frissesség és érzelmi kiegyensúlyozottság fenntartható.

A télikertben kialakított szoba az egészséges élet origója lehet. A megfelelő kiépítés és berendezés meghatározó lehet az egészség szempontjából. Oda kell azonban figyelni arra, hogy nem minden növény alkalmas az együttélésre, egyes fajtáik veszélyesek lehetnek az egészségre. A télikert berendezésekor a virágárusoktól tudakoljuk meg pontosan, hogy az adott növény milyen hatással van az ember egészségére és szervezetére.

Az étrend kialakításakor a télikertben megtermelt zöldségek és gyümölcsök folyamatos felhasználására kell törekedni. Nem szabad elfelejteni, hogy még a legegészségesebb ételeket sem érdemes egyszerre elfogyasztani, a vitamin és ásványianyag bevitelnek fokozatosan, folyamatosan kell történnie.

Tovább

Mennyibe kerül egy szép télikert?

telikert ar szigetelesA télikertépítés ára

A teraszbeépítés és a télikertépítés ára sok tényező függvénye. A télikert kialakítása a terep felmérésével kezdődik, majd az anyagok kiválasztásával folytatódik, és a berendezéssel fejeződik be. A teljes költségvetésbe érdemes belekalkulálni a télikert számára vásárolni kívánt egzotikus növényeket, állatokat és a berendezési tárgyakat is.

A télikertépítés során az egyik cél, hogy olyan plusz szobát kapjunk, mely megfelelő módon szigeteli a házat. A télikertépítő szakemberek olyan kőműves és burkolómunkákat is elvégeznek, melyek nem kapcsolódnak szorosan a teraszbeépítéshez. Az egyszerre megrendelt munka ára minden esetben alacsonyabb, mint a külön végzetté.

Milyen nyílászárót vásároljunk?

A télikert konstrukciók árának döntő részét a különféle nyílászárók ára adja. A legjobb, többkamrás ablakkeretek és többrétegű ablaktáblák meglehetősen borsos áron érhetők el. A nyílászárók kialakításának ára a felhasznált anyagok függvényében is változhat. A legtöbb megrendelő a jó minőségű, kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező ablaktípusokat választja.

A télikert árába bele kell számolni a kialakításakor végzett szigetelési munkálatokat és a hozzájuk szükséges anyagokat is. A falakat, padlózatot és a tetőszerkezetet különböző anyagok beszerzése után lehet megfelelő módon ellenállóvá tenni a téli hideg hatásainak.

A plusz szoba használatához nem csak a szigetelés megfelelő minőségére kell odafigyelni, hanem a megfelelő fűtési rendszer kialakítását is el kell végezni. A télikert használatának árát csökkentheti a jó minőségű, energiatakarékos eszközök beépítése.

Tovább

Internetes böngészés napjainkban

internet bongeszokLaptopon és okostelefonon is használd ugyanazt

Az internetes böngészők átszövik hétköznapjainkat, hiszen minden fajta munkafolyamathoz, szórakozáshoz és tanuláshoz is használnunk kell. A legtöbb felhasználó a már telepített böngészőt használja laptopján vagy okostelefonján az internetes böngészéshez.

Internet Explorer

Az egyik legismertebb böngésző a Microsoft által készített Internet Explorer, mely a Windows operációs rendszer részeként települ a laptopra. A nagy múltra visszatekintő szoftvert sokan imádják, de még többen utálják. Népszerűsége és integráltsága miatt rengeteg támadás érte, a hackerek egyik kedvelt célpontja, tehát már többször feltörték.

A jelenleg letölthető Explorer 11-es már egy kifinomult verzió, a kezdeti gyerekbetegségeket kinőve már kíméletesen bánik a laptop erőforrásaival. Természetesen a böngésző sebességtesztje alulmúlja a Google Chrome tesztjét, de még mindig sokan használják sikeresen.

Tor Browser

A Tor nem csak egy internetes böngésző, a fekete, vagy egyesek szerint szürke internet hozzáférési pontja. A szürke interneten a Tor segítségével teljesen anonim módon böngészhetünk, és olyan weboldalakat is meglátogathatunk, megjeleníthetünk, melyek a nyilvános felhasználók és hagyományos internetes böngészők számára nem elérhető.

A Tor böngésző csak egy internetes eszköz, melyet nem szükséges telepíteni a számítógépre, elegendő egy USB flash memórián csatlakoztatni a laptophoz, a böngészés befejeztével eltávolítjuk a flash memóriát és a laptop rendszerében semmilyen információ vagy nyom nem marad a munkánkról.

A megfelelő internetes böngésző kiválasztása a legtöbb esetben egy életre szól, de legalábbis nagyon hosszú időre, hiszen a felhasználók többsége nem vált másik szoftverre, a megszokott programot használja.

Tovább

A laptop akkumulátor kiválasztása és vásárlása

notebook akkumulatorSzervíz és szaküzlet a laptopnál

A laptop akkumulátor cseréjekor érdemes eredeti alkatrészt választani. Ez nem olcsó, de minőségét tekintve biztosak lehetünk abban, hogy sokáig szolgál minket. Az eredeti laptop akkumulátorokon általában megtalálható a laptop gyártó hologramos matricája. Az utángyártott akkumulátorokon, ha van is matrica, az akkumulátorgyártó cég nevét tartalmazza.

Extra akkumulátor a laptophoz

A feljavított laptop akkumulátorok lehetővé teszik, hogy kétszer vagy akár háromszor hosszabb ideig használhassuk a gépet autonóm üzemmódban. Sajnos a kapacitásnövekedéssel együtt az alkatrész méretei is eltérnek az eredetitől, jóval nagyobb.

Mennyi ideig működhet a laptop az új akkumulátorral?

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Nem csak az akkumulátor és a laptop hardverétől függ az üzemidő, hanem a feltelepített operációs rendszertől, kiegészítő programoktól és a beállítástól is.

Az új laptopok általában energiatakarékos hardverekkel vannak szerelve, melyek a korábbi modellekhez képest kevesebb energiát igényelnek.

A laptop videokártyája az a hardvereszköz, mely az akkumulátor gyors merüléséért felel a leggyakrabban. A laptop akkumulátorának cseréje előtt a szoftveres beállításokat kell ellenőrizni.

A budapesti laptophardware szervizben a szakemberek ellenőrzik és beállítják a megfelelő konfigurációt, hogy a gép optimálisan használja ki az erőforrásokat, és a lehetőségekhez mérten kevés energiát fogyasztjon.

Ne felejtsd el, hogy a laptop akkumulátor elhasználódásának egyik leggyakoribb oka a gép túlmelegedése, mely kémiai folyamatokat indít be az elemek celláiban. A rendszeres hűtőrendszer tisztítással és karbantartással megelőzheted a korai alkatrészcserét és a fölösleges vásárlást.

Tovább

A télikert berendezésének tervezése

dizajnos telikertLakberendezés otthonunkban

A télikert tervezése, építése és berendezése során figyelembe kell venni, hogy milyen funkciókat szánunk ennek a plusz helyiségnek. A beépített terasz vagy az épített élikert funkciói lehetnek:

 • bufferzóna
 • terasz
 • lakótér
 • kert, oranzsárium.

A különböző funkcióknak megfelelő berendezést és kialakítást kell választani.

Ha ütköző- vagy más néven átmeneti zónaként szeretnénk használni a beépített teraszt, akkor általában nem fűtjük ezt a helyiséget, többnyire minimális berendezési tárgyakat helyezünk itt el, a virágok száma is minimális.

Az ilyen télikertnek a fő funkciója a hőszigetelés, az energiatakarékosság, illetve, hogy átmenetet képezzen a kert és a ház belső lakóterei között.

A beépített terasz, melyet a gyártás után előszobaként, vagy teraszként használnak, szintén minimálisan berendezett helyiségként funkcionál.

A lakószobaként használt télikertben mindenképpen megfelelő fűtési rendszer telepítése szükséges, emellett a kielégítő szellőzés biztosítása is fontos kérdés. Az ilyen helyiségek berendezése szobaként speciális szakértelmet igényel, hiszen a szokásostól eltérő, nagy üvegfelületek komoly hatással vannak a helyiség légkörére és páratartalmára.

Kert vagy oranzsárium – a télikert talán legszebb funkciója. A berendezéskor a növényeket és azok igényeit helyezi előtérbe a megrendelő és az építő. A különleges, egzotikus növények között az egzotikus gyümölcsök kápráztathatják el a család apraját és nagyját.

Integrált télikert

A télikertépítés egyik érdekes fajtája, lakberendezési szempontból is, a ház légterébe, belső terébe integrált télikert. Ilyenkor a megrendelő dönti el, hogy a télikert nyúljon-e be a házba, vagy a ház kiterjesztésévé válik a beépített terasz.

Tovább

A laptop töltő általában

laptop tolto budapestMiért romlik el a laptop töltője?

Tapasztalataim alapján a leggondosabban kezelt laptop töltő is elromlik egyszer. Az én Asus márkájú laptopom töltője tíz évig bírta a gyűrődést, az utolsó két évben minden nap utazott és használatban volt. A hét öt napján utaztattam, de a hétvégéken is be volt kapcsolva.

A tíz éves Asus a maga idejében remek gépnek számított, nyugdíjazása előtt is tökéletesen megfelelt a munkára. Weboldalakat böngészni és szöveget szerkeszteni most is lehet rajta, természetesen egy időben több weboldal megnyitása nem javasolt.

A laptop töltő önmagában nem is romlott el, csak az adaptertől a laptophoz csatlakozó kábel csavarodott meg, tört el. Mivel nem nélkülözhettem a notebookot, és az új vásárlásával is várnom kellett, mivel nem tudtam dönteni a típust illetően, ezért sürgősen rendeltem egy új laptop töltőt.

A weboldalon kiemelték, hogy a 220V-os kábel nem jár hozzá, és felkínáltak egyet jutányos áron, amit nem kértem, hiszen megvolt a régi, bár már az is 10 éves. Mint utóbb kiderült ajándékba adtak egy kábelt hozzá, ezért így jól is jártam.

Miután megvettem az új laptoptöltőt, kicsit jobban utánanézve rájöttem, hogy elegendő lett volna laptop töltő kábelét kicserélni, hiszen az is megvásárolható, például a laptophardware szervizben is.
Azóta a régi laptop jól működik az új töltővel, de végre sikerült vásárolnom egy új notebookot is.

A laptophardware szervizben Budapesten mindig szívesen segítenek kiválasztani a megfelelő laptop alkatrészt a gépedhez.

Tovább

Laptop és notebook alkatrészeinek javítása

laptop alkatresz csere szervizMit csinálnak a laptop szervizben a szakemberek?

A laptopok javítását csal szakszervízben tudják megfelelően elvégezni a szakemberek. Bizonyos esetekben azonban te is megvizsgálhatsz néhány problémát és eldöntheted, hogy saját kezűleg cseréled ki az alkatrészt, vagy elviszed a notebookot a laptophardware szervizbe Budapesten.

Törés vagy meghibásodás?

A laptopok meghibásodásának egyik gyakori és jellemző oka a törés, a fizikai behatások miatti működésképtelenné válás. Törésnél érdemes azonnal szervizbe vinni a gépet, ha azt szeretnéd, hogy a laptop merevlemezén lévő információkat szakemberek mentsék le. A laptop kijelző törése esetén új kijelzőt kell vásárolni. Az új kijelző alkatrész beszerelése összetett és nehéz munka, melyet a szervizben ingyenesen végeznek el a szakemberek, ezért fölösleges önállóan próbálkozni a javításával.

Túlmelegedés

A laptop túlmelegedésének oka általában a hűtőventilátor meghibásodása vagy a hűtőbordák bekoszolódása. Ilyenkor azonnal ki kell tisztítani a laptopot, amihez mindenképpen szét kell szerelni a notebook műanyag házát. A laptop szervizben alapszolgáltatás a gép szakszerű tisztítása.

Klaviatúra javítása és cseréje

A laptop alkarészek közül a klaviatúrát is gyakran cserélni vagy javítani kell, hiszen a folyadékok esküdt ellenségei ennek a hardvernek. Ha folyadék kerül a notebook billentyűzetére / be, azonnal ki kell kapcsolni a laptopot és szervizbe vinni a mobil számítógépet. A laptophardware szervizben szétszedik a gépet és szárítják, valamint tisztítják az alkatrészeket.

A laptop rendellenes működése vagy meghibásodása esetén érdemes sürgősen szervizbe vinni a gépet, hogy a súlyosabb problémákat elkerüljük, és olcsóbban megúszhassuk a javítást, szerelést.

Tovább