Adokveszek szolgáltatok

Adokveszek: SMS, gumicsónak, drón, laptop

Budapest a laptopon

2017. augusztus 03. - PRcikkíró

budapest-applikacio.jpg

Ingyenes és fizetős Windows programok

A Budapestre látogatók nem csak okostelefonjuk segítségével fedezhetik fel a város látnivalóit, kereshetnek szolgáltatásokat, hanem a laptop Windows operációs rendszerének Áruházából is letölthetnek ingyenes és fizetős programokat is.

Menetrendek a laptopon

A vasúti menetrend böngészése a legegyszerűbben és megbízható módon a MÁV hivatalos weboldalán lehetséges. Letölthetjük az applikációt is, de mivel operatív információkat csak online kaphatunk, ez nem feltétlenül jó ötlet, nem beszélve arról, hogy jegyet is csak internetkapcsolat segítségével vásárolhatsz.

A Windows Áruházban több menetrendet is találunk a budapesti közlekedés megkönnyítésére, sajnos ezek mind régebbi fejlesztések, Windows 8.1-es operációs rendszerre optimalizálva. A leírásokból kiderül, hogy mindegyiket ingyenesen is használhatod, csak a további fejlesztések segítése céljából kérnek némi hozzájárulást a készítők.

Budavár 360

Akik a Budapesten töltött idő alatt szeretnék felfedezni a várat, azok számára készült ez a program. Elvileg laptopon is futtatható, és segítségével 3D-ben bebarangolhatod az egész területet, így a helyszínen már könnyebben eligazodsz majd a látnivalókat illetően.

Érdekes lehet, bár nem biztos, hogy a Google Maps mellett szükséges alkalmazás a City Maps – Budapest, mely offline is használható Budapest térképet tartalmaz. A letöltést csak a hozzájárulás átutalása után kezdheted meg. Mivel több online térkép is rendelkezik már offline mentés funkcióval, meglehetősen idejétmúlt ez a típusú alkalmazás. Ha laptopon szeretnéd a térképet böngészni, mindig van elegendő tárhelyed annak lementésére.

Tovább

Chatbotok alkalmazása az e kereskedelemben

chatbot marketingSEO marketing stratégiák

Az internetes marketing stratégiák közül a SEO alkalmazását tartják az egyik legfontosabbnak, de kétségtelen, hogy a közösségi média használatának fontossága sem elhanyagolható, szerepe fokozatosan növekszik. A hagyományos marketing egyik alapköve, a vevő és eladó közötti bizalom kiépítése, az elektronikus kereskedelemben és marketingben sincs ez másként. A bizalom kiépítésének egyik alapvetése a megfelelő és gyors kommunikáció, ezért nem kerülhetjük meg a Chatbot használatát.

Mi a Chatbot?

A Chatbot - virtuális beszélgetőtárs, egy számítógépes program, mely internetes kommunikáció alkalmával imitálja a beszélgetőpartnert. Az első ilyen programot, az Eliza-t 1966-ban Joseph Weizenbaum tervezte. A szakemberek szerint csak egy paródia volt a mesterséges intelligencia kutatására, de sokan komolyan vették.
Eliza még csak egy sablon szövegben kereste a megadott kulcsszó alapján a megfelelő válaszokat, mai utódai már sokkal intelligensebbek, a felhasználói profilokban lévő információkat is figyelembe veszik, hogy marketing szempontból releváns beszélgetést folytathassanak.

Chatbot és a marketing

A felhasználók és vásárlók napi szinten alkalmazzák és használják a csevegő és kommunikációs programokat: FB Messenger, Viber, Skype stb. Értelemszerűen ki kell használni ezen kapcsolatokban lévő marketing potenciált, legalább az olcsó munkaerő a Chatbot szolgáltatásainak igénybevételével.

A Chatbotok felhasználási módjának csak a fantázia szabhat határt, de a szolgáltatások ajánlásában, a problémabejelentésben illetve a segítségnyújtás felajánlásában vehetjük hasznukat.

A Chatbotok alkalmazását a meglévő kliensek esetében mindenképpen felmérés után szabad elkezdeni, hiszen egyesek tolakodónak találhatják a személyes megkeresést.

Tovább

Laptop biztonsági mentése a Google Drive-on

laptop szinkronizalas mentesProgram segíti a felhasználókat

A Google kifejlesztette az asztali gépek és laptopok számára azt az alkalmazást, mely segítségével könnyen és gyorsan menthetjük le gépünk tartalmát a Google Drive-ba. Korábban lehetőség volt a böngészőből fájlokat feltölteni, az új automatikus program jelentősen megkönnyíti a felhasználók dolgát használat tekintetében. A Backup and Sync from Google optimális megoldás lehet, ha bármilyen okból vissza kell állítani a laptop operációs rendszerét és a fontos fájlokat.

Az alkalmazás nem kis mértékben megkönnyíti a fájlok és fotók biztonsági mentésének elkészítését, és mind a Mac számítógépeken, mind a PC-ken felváltja a korábbi Google Photos alkalmazást, illetve a Google Drive klienst, ötvözi ezek képességeit és részben kibővíti.

A Google általkészített és optimalizált eszköz rendkívül egyszerű felhasználói felületet kínál: bejelentkezés után ki lehet választani azokat a mappákat, melyekről folyamatos szinkronizációval biztonsági mentést kívánunk készíteni.

Fontos megjegyezni, hogy az új alkalmazás a telepítéskor figyelembe veszi azokat a beállításokat, melyeket a felhasználó a régi Google Drive applikáció telepítésekor meghatározott, emellett az USB-s eszközökről (pl. kamerákról, SD-kártyákról) is elvégzi a mentést. A mentés után a fájlok minden olyan eszközről elérhetőek, melyeknek van Google Drive kapcsolatuk. Ugyanakkor az is fontos, hogy a képek és videók a Google Photos tárhelyre kerülnek. Az alkalmazás számtalan beállítási lehetőséget tartalmaz, igény és felkészültség szerint lehet megadni opciókat (például, hogy a fotókat milyen minőségben mentse a program, törléskezelés, letöltés/feltöltés arány stb.)

Az üzleti felhasználóknak, azaz a G Suite valamely változata előfizetőinek még várniuk kell, számukra valamikor később, de még idén adják ki a Drive File Stream nevű speciális alkalmazást.

Tovább

Mi az a Season Pass

wolfenstein gyujtoi valtozatWolfenstein Season Pass-szal 79 dollárért

A Wolfenstein II: The New Colossus játék csak novemberben fog megjelenni, de már elfogadják az elővásárlást. A webshopot böngészve azt láthatjuk, hogy a nagy videokártya igényű, laptopon is játszható játéknak két ára is van. A Wolfenstein II: The New Colossus elővásárlása 59,99 USA dollárba kerül, de 79,99-ért megvehetjük a Wolfenstein II: The New Colossus Digital Deluxe Edition-t, melyhez a következő magyarázatot fűzték a készítők: Includes the Season Pass. Felmerül a kérdés, hogy mi is az a Season Pass.

A laptopon is játszható videojátékok eladásából a készítők megpróbálják a legtöbb pénzt bevasalni. Erre korábban úgy tettek kísérletet, hogy egy népszerű programhoz kiegészítőket készítettek, melyeket a rajongók külön megvásárolhattak. Előfordult, hogy a játék megjelenése után fél évvel kiadott Kiegészítő Csomag (Expansion Pack) drágább volt mint maga a játék.

Season Pass

Szezonbérlet. A szezonbérlet egy olyan kód, aminek birtokában ingyen letölthetjük egy adott játék összes bővítményét. Előnye, hogy így némileg olcsóbban, valamint rendszerint hamarabb kapjuk meg a DLC-ket, hátránya viszont, hogy - akárcsak a lemezes kiegészítőkért - gyakran egy teljes játék árát elkérik érte (Lásd: Star Wars: Battlefront). Ráadásul sokszor már a játék megjelenése előtt árulják a Season Pass kódot, pedig ekkor még azt sem lehet tudni, milyen DLC-k lesznek benne.

A Wolfenstein esetében, tehát plusz 20 dollárért előre megvásárolhatjuk a játékhoz majd egyszer kiadott frissítéseket, extrákat. Bár a nagy múltú játék gépigénye meglehetősen magas lesz, a legtöbb gamer laptop tulajdonosa izgatottan várja a megjelenést.

Tovább

Laptop javítás és diagnosztika

Mikor kell laptopszervizbe menni?

laptop kek halalA laptop meghibásodásának egyik fajtája, amikor programszintű meghibásodás történik, vagyis nem működik megfelelően az operációs rendszer. Az operációs rendszer problémájának nyilvánvaló jele, ha a gép bekapcsol, betöltődik a BIOS, ezután megáll a programok betöltése. Ha az laptopod Windows operációs rendszerrel működik, és az nem töltődik be, a legegyszerűbb megoldás, ha annak újratelepítésével próbálkozol.

A leggyakrabban előforduló hiba a Windows rendszernél az úgynevezett kékhalál, mely elméletileg a Windows 10-re már nem jellemző, a valóságban még mindig találkozhatunk vele.

A kékhalál, vagyis kék képernyő a laptop működésének valamennyi fázisában előfordulhat, és az ok meghatározása meglehetősen problematikus, mivel szinte bármi lehet.

Ha a „kékhalál” gyakori vendég a laptopodnál, érdemes laptop szervizbe vinni a gépet, hiszen mindenképpen szakember kell a hiba pontos meghatározásához és kijavításához. A leggyakoribb ok valamilyen driver konfliktusa az operációs rendszerrel.

Ha a laptop leállása a az operációs rendszer betöltődését követően, használat közben következik be, a telepített programok kompatibilitását kell megvizsgálni.

A kiegészítő programok helytelen működését gyakran javíthatjuk, ha a Microsoft .net keretrendszer megfelelő verzióját telepítjük illetve frissítjük.

A kékhalál és programleállás gyakran a merevlemez, vagy memória meghibásodása miatt történik. A videokártya melegedése szintén okozhat rendszerösszeomlást.

Tovább

Az első számológépektől a laptopokig

Rövid történelmi áttekintés a számítástechnikáról

babbage szamitogepeA számítógép felfedezését sok nemzet tulajdonítja sajátjának, hiszen az elmélet megalkotásától kezdve az első működő modellen át a tökéletesítésig sok idő telt el és sok új ötlet változtatta a gép működését és felépítését.

Az első számítógépek a számológépek

A korai számítógépek feladata a bonyolult számolási műveletek gyors elvégzése, automatizálása volt. Az emberiség egyik legnagyobb felfedezése volt az, amikor rájöttek arra, hogy a számítógép segítségével az elemi számításokon kívül még rengeteg egyéb feladatot is elvégezhetnek.

Az első programozható számítógép ötletével az angol Charles Babbage állt elő, aki már 1833-ban létrehozta a mai számítógépekhez hasonló, mechanikus számítógépet, melyet nem fejezett be. 1991-ben a tervei alapján a korabeli anyagokból létrehozták a differenciálgépet, mely kitűnően működött és meghökkentően hasonlít a mai számítógépek elvi működésére.

Az ennél is érdekesebb szerkezet az analitikai gép volt, melyen Babbage haláláig dolgozott, ez sokkal bonyolultabb volt a differenciálgéphez viszonyítva is, ezért sohasem készült el. Az elméletben a mai számítógépekhez hasonlító gép programozását lyukkártyával szerette volna megoldani Babbage.

Ennél is érdekesebb. hogy Ada Lovelance matematikus egy elméleti programot írt Babbage el nem készült számítógépéhez, mellyel ő lett a világon az első programozó.

A Science Museum által készített differenciálgépen csak néhány tervezési hibát kellett kijavítani, és a mai napig megbízhatóan működik, bebizonyítva ezzel, hogy az 1833-as technológia mellett is megépíthető lett volna a mechanikus számítógép.

Tovább

Játssz laptopon online pókert

pokerstars online pokerPokerStars bemutató

Nem mondunk váratlan dolgot azzal, hogy az online szerencsejáték az egyik legnépszerűbb internetes szabadidőtöltés. Sokan vásárolnak azért laptopot vagy számítógépet, hogy a megfelelő póker szoftvert futtathassák.

A laptop használók nagy része szerint a PokerStars pókerszoftvere a egyik legjobb a piacon. Egyszerűen kezelhető, és számos fejlett és kidolgozott eszközt kínál. A világ legnagyobb pókertermeként a nap bármely részében rengeteg online játékost találsz minden pókerasztalnál. A PokerStars a legnagyobb heti online verseny, a Sunday Million, de számos nagy online versenysorozatot is megrendeznek: a World Championship of Online Poker (WCOOP), Spring Championship of Online Poker (SCOOP), Turbo Championship of Online Poker (TCOOP) és a különösen népszerű MicroMillions fesztivál.

Ha úgy döntesz, hogy te is kipróbálod az online pókert, a következőket ajánljuk a figyelmedbe. A legnagyobb elérhető PokerStars bónusz vagy az ingyenes pókertőke mellett egyéb előnye is van, ha a PokerStrategy.com oldalán keresztül regisztrálsz a terembe. Minden a PokerStarson megszerzett 2 VIP játékos pont után 1 Strategy pontot kapsz. Új tagként ingyenesen részt vehetsz a heti exkluzív Double Action freeroll versenyeken, ahol 4000$ az össznyeremény.

Érdekesség, hogy a PokerStarsot 2000-ben alapította, a Full Tiltet is üzemeltető Rational Group részeként üzemel. A PokerStars központja a Man szigeteken található, licencét a Man szigeteki Gambling Supervision Commission állította ki, emellett több helyi piacon is rendelkeznek licenccel.

PokerStars akciók és ingyenes játékok

A PokerStars póker promóciók széles skáláját kínálja, melyek közt minden játékos megtalálja a számítását.

Többek közt népszerű mérföldkő leosztások és elképesztő 1 millió dolláros Spin&Go versenyek várják a terem játékosait. Ha a PokerStrategy.com oldalán keresztül regisztrálsz, részt vehetsz az exkluzív Double Action versenyeken, teljesen ingyen.

Tovább

Laptop meghibásodások

laptop melegedes akkumulatorMikor kell szervizbe vinni a laptopot?

A laptop meghibásodásának egyik tünete lehet a gyakori újra indulás vagy leállás. A laptop rendszerének ilyen meghibásodásának többféle oka is lehet.

A laptop akkumulátora a meghibásodás forrása

A laptop akkumulátorának élettartama 3-4 év, ezután előfordulhatnak furcsa meghibásodások, melyek a laptop leállásához is vezethetnek. Ha a laptop meghibásodásának oka az akkumulátor elöregedése, akkor a megoldás az új akkumulátor vásárlása lehet. Az elöregedett akkumulátor jelei:

 • A laptop pontatlanul jelzi ki az akkumulátor töltöttségi szintjét
 • A laptop leáll, ha akkumulátorra kapcsoljuk.

Ha a laptop akkumulátora okozza a gép meghibásodását, akkor a pontos diagnózis megállapításához érdemes ellátogatni a budapesti laptophardware szervizbe.

Vírusfertőzés

A laptop gyakori leállásának, de melegedésének is az egyik oka lehet az operációs rendszer vírusfertőzöttsége. A vírus algoritmusa túlzott mértékben használja a laptop memóriáját, processzorát, esetleg videokártyáját, ezért a gép lefagy, újraindul esetleg melegszik.

Hardveres problémák

A laptop helytelen működésének oka lehet a hardver meghibásodása is. Az újraindulásért felelős hibás alkatrész lehet:

 • alaplap meghibásodása
 • memóriamodulok meghibásodása
 • merevlemez helytelen működése
 • hűtőrendszer meghibásodása.

A laptop egyes alkatrészeinek működését különféle tesztelő és diagnosztikai programokkal ellenőrizheted, de pontos diagnózist és szakszerű megoldást csal a laptop szervizben végezhetnek Budapesten. A laptophardware szolgáltatásai között az összes diagnosztikai munkát és javítási eljárást megtalálhatod, ezért érdemes hozzájuk fordulni.

Tovább

A laptop tisztítás fontosságáról

laptop tisztitas karbantartasKívül-belül ragyogjon a számítógép

A laptop tisztítás fontosságára nem lehet eléggé felhívni a figyelmet és elmagyarázni annak fontosságát. A laptop belső tisztítás és külső takarítása is az esztétikus megjelenés mellett a használhatóság tekintetében fontos.

A laptop belső tisztítását és karbantartását, különösen az új típusú gépek esetében érdemes laptopszervizben végeztetni. A budapesti laptop szervizben gyorsan és szakszerűen végzik a laptop belső hardver alkatrészeinek tisztítását és külső takarítását is.

Laptop belső tisztítása

A belső tisztítás legfontosabb mozzanata a hűtőrendszer kitisztítása és újrapasztázása. Ha a laptop belső részeibe valamilyen folyadék vagy zsír került korábban, a szakszerű takarítás közben ezt is eltávolítják a szakemberek

Laptop külső tisztítása

Míg a belső tisztítás elvégzéséhez szerszámokra és különleges eszközökre is szükség lehet, addig a külső tisztítás néhány egyszerű eszközzel és szerrel elvégezhető.

A legegyszerűbb az univerzális tisztítófolyadék használata, melyet egy puha rongyocska segítségével vihetünk fel a laptop kijelzőjére és műanyag burkolatára. Alapvető szabály, hogy a laptop tisztításakor csak minimális mennyiségű folyadékot használjunk, hogy ne tegyük tönkre az elektromos alkatrészeket, belső hardver elemeket.

A laptop tisztításakor ne használjunk vizet, és a porszívó használata is kerülendő, mert a gyengébb billentyűket letörheti a billentyűzetről.

A laptop billentyűzete közötti koszt és piszkot morzsaporszívó, kefe vagy sűrített levegő segítségével távolíthatod el. Ha a tisztítást nem tudod saját kezűleg elvégezni, vagy a laptop belső részei is karbantartást igényelnek már, vidd el a gépedet a budapesti laptopszervizbe.

Tovább

A laptop kijelző felépítése

laptop kijelzo panelMiből áll és hogyan gyártják a modern laptop megjelenítőjét

A laptop kijelzője egy folyadékkristályokból álló panel. A gép egyik legdrágább, ugyanakkor legsérülékenyebb alkatrésze is. A laptop kijelzők javítására általában valamilyen sérülés miatt van szükség.

A laptop kijelzők konstrukciójuk miatt nem javíthatók vagy a javítás lényegesen drágább az új eszköz áránál , ezért a budapesti laptophardware szervizben a kijelző sérülése esetén annak cseréjét ajánlják a szakemberek. A laptop kijelző árában benne van annak cseréje is.

A laptop kijelzője a következő elemekből áll:

 • folyadékkristály panel
 • világító egység
 • inverter
 • jelátalakító
 • csatlakozó kábel.

A folyadékkristály panel felelős a képek megjelenítéséért, az egyes kristályok fényáteresztő képességének megváltoztatásával jelennek meg a képpontok. Gyártási technológiáját tekintve lehet LCD, LED és IPS.

Világító egység – a kristálypanelen a kép megjelenítéséhez szükség van megvilágításra. Ez történhet lámpával és LED-el.

A legtöbb laptop kijelzőjének működéséhez magas feszültségű áramra van szükség, mely a lámpák működését biztosítja, Az inverter alakítja át az 5V-os feszültséget 1000 voltra, mely már képes a laptop kijelzők lámpájának működtetésére.

A jelátalakító felel a laptop által elkészített képek megjelenítéséért. Ez az eszköz határozza meg, hogy a gép által megrajzolt képnek megfelelően mely képpontokat kell megvilágítani és milyen mértékben.

A csatlakozó kábel értelemszerűen az összeköttetést teremti meg a laptop kijelzője és a gép között. Azért szentelnek neki különös figyelmet, mert a laptop fedelének nyitása és zárása miatt különösen erősnek és strapabírónak kell lennie.

Tovább