Adokveszek szolgáltatok

Adokveszek: SMS, gumicsónak, drón, laptop

Műanyag télikert profilok gyártása

2017. október 17. - PRcikkíró

muanyag-profil-gyartasa.jpgExtrudációs gyártási eljárás

A télikert gyártás során a műanyag ajtók ablakok és egyéb konstrukciók készítéséhez az előregyártott műanyag profilokat használják fel. A műanyag profil gyártását általában extrudációs eljárással végzik, ennek előnye, hogy műanyag hulladék felhasználásával teljesen környezetbaráttá tehető az eljárás.

A műanyag extrudálási eljárás során a felmelegített műanyag granulátumot a profil átmérőjének megfelelő matricán préselik át, így jön létre a télikertgyártáshoz szükséges műanyag profil.

A profilok gyártási folyamatának minden egyes lépésénél fontos a magas technológiai hozzáértés és a minőség szem előtt tartása.

Az extrudálási folyamat során az alapanyagként szolgáló műanyag granulátumot egy tartályban helyezik el, mely alatt egy csigaorsó található. Az anyagában színezett télikert konstrukciók legyártásához, a színezőanyagot a granulátumhoz kell keverni. Az alapanyag az orsó mentén haladva fokozatosan felmelegszik és meglágyul, így a táplálócső végén található formán könnyen átpréselhető, a megadott formájúra. A gép működési elve a darálóhoz hasonló.

A műanyag télikert gyártásakor a hűtési fázis nagy odafigyelést igényel, mivel a műanyag rendkívül jó hőszigetelő, ezért az acélhoz képest kétezerszer lassabban hűl le.

A műanyag ablakok gyártása során a felhasznált alapanyag mindig kiváló minőségű, a technológia lehetőséget nyújt az alábbi anyagok extrudálására:

  • Polietilén (PE)
  • Polipropilén (PP)
  • Akrill
  • Nylon
  • Polisztirol (PS)
  • Polivinilklorid (PVC)
  • Polikarbonát (PC).
Tovább

A beépített terasz tulajdonságai

klasszikus telikert típusMi az a télikert?

Az utóbbi időben a télikertépítés főleg a nagyvárosokban vált divattá, ahol a betondzsungelben egy kellemes zöld oázis várja a betérőket. A szürke hétköznapokat is kellemesebbé teheti, ha a dolgozószobából a zöld növényekkel, egzotikus növényekkel teli beépített teraszra lépünk. A télikert lényege, hogy az épületekhez kacsolódva kellemes légkört teremtsen tulajdonosának. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően egész évben kellemes meleg klímát teremthetünk itt.

A télikertek funkciója felértékelődik a közösségi terekben, ahol nem csak a betérők kényelmét és lelki egészségét szolgálhatják, de oktatási célokra is felhasználható. A környezettudatos nevelés egyik fontos helyszíne lehet az energiatakarékossági szempontok szerint kialakított teraszbeépítés.

A télikert főbb jellemzői

A télikert sokban hasonlít az üvegházakhoz, melegházakhoz, mégis sokban tér el. Míg az üvegház különálló építmény, addig a télikert a házhoz épül, gyakran a terasz beépítésével alakítják ki. A télikert méreteit a tulajdonos igényeihez és a ház tulajdonságaihoz igazítják a tervezők, nem pedig a termeszteni kívánt zöldségek és gyümölcsök mind nagyobb mennyisége motiválja őket.

A télikert klímájának és berendezésének kialakításakor a megrendelő kényelme áll a középpontban, nem pedig a kultúrnövények kényes igényei, a külső megjelenés kialakításakor is esztétikai szempontok dominálnak.

A télikertépítés során fontos az épület és a kert közötti kapcsolat és átmenet megteremtése, mely meghatározza az ember és természet kapcsolatát is. A téli depresszió elől nyújthat menedéket a jól megtervezett és kivitelezett télikert vagy beépített terasz.

Tovább

A legjobb nyomtatók 2017-ben

nyomtato valasztasNyomtatók vásárlása nem csak laptophoz

Minden évben arra keressük a választ, hogy melyek a legjobb nyomtatók, melyet otthoni gépünkhöz vagy a laptophoz csatlakoztatva a legjobb minőségű nyomtatásra tudnánk használni. A nyomtatási technológiák és a nyomtatók folyamatosan fejlődnek, és a korábban szekrény méretű monstrumok egyre kisebb helyet foglalnak el, nem ritka az olyan eszköz sem, melyet zsebrevágva magunkkal vihetünk utazásaink során is. Ezek a szuper kis gépek lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomtassa ki a dokumentumokat és képeket, valamint a faxok küldésére és fogadására használt hatalmas és zajos gépek, de szkennelhetnek is a segítségükkel.

A nyomtató kiválasztása során nagyon sok szempontot és paramétert kell figyelembe venni. Ilyenkor a gép mérete és külalakja csak másodlagos szempont lehet, az ár, a minőség és a fogyóeszköz ára szabja meg, hogy milyen típust vásároljunk meg. A laptophoz csatlakoztatott nyomtatók szinte bármilyenek lehetnek.

A 2017-es piacon egyes vélemények szerint vannak kimagasló minőségű nyomtatók.
Sok szakember és internetes oldal javasolja a Canon Pixma MG7550 nyomtatót, mely különlegessége, hogy közvetlenül nyomtathatunk rajta bármilyen adathordozóról. Ha gyorsan, jó minőségű fényképeket szeretnél nyomtatni, mindenképpen ezt a gépet ajánljuk.

Brother HL-L5200DW lézernyomtató kell annak a laptop használónak, aki nagy mennyiségű, fekete-fehér iratot szeretne nyomtatni gyorsan. Ez a nyomtató megfelelő minőségben nyomtat, és nem kerül egy vagyonba az utántöltése.

A Dell többfunkciós nyomtatója a H625cdw akár felhőből is nyomtatókat. Kiváló ár / érték aránya mellett kiválóan alkalmas kisebb irodák számára. A színes multifunkciós lézernyomtató, remek grafikával kiváló minőségű, és sokoldalúan csatlakoztatható, ideértve a felhő alapú tárhelyeket, így egyszerű nyomtatás és szkennelés felhő tárolási helyek.

Az Epson az ellenfeleivel ellentétben úgy döntött, hogy lehetőséget biztosít az olcsó és gyors utántöltésre. Az ET-4550 viszonylag lassabb és gyengébb vetélytársainál, de az olcsó fenntartási költségek kárpótolhatják a vásárlókat.

Tovább

Budapest a laptopon

budapest-applikacio.jpg

Ingyenes és fizetős Windows programok

A Budapestre látogatók nem csak okostelefonjuk segítségével fedezhetik fel a város látnivalóit, kereshetnek szolgáltatásokat, hanem a laptop Windows operációs rendszerének Áruházából is letölthetnek ingyenes és fizetős programokat is.

Menetrendek a laptopon

A vasúti menetrend böngészése a legegyszerűbben és megbízható módon a MÁV hivatalos weboldalán lehetséges. Letölthetjük az applikációt is, de mivel operatív információkat csak online kaphatunk, ez nem feltétlenül jó ötlet, nem beszélve arról, hogy jegyet is csak internetkapcsolat segítségével vásárolhatsz.

A Windows Áruházban több menetrendet is találunk a budapesti közlekedés megkönnyítésére, sajnos ezek mind régebbi fejlesztések, Windows 8.1-es operációs rendszerre optimalizálva. A leírásokból kiderül, hogy mindegyiket ingyenesen is használhatod, csak a további fejlesztések segítése céljából kérnek némi hozzájárulást a készítők.

Budavár 360

Akik a Budapesten töltött idő alatt szeretnék felfedezni a várat, azok számára készült ez a program. Elvileg laptopon is futtatható, és segítségével 3D-ben bebarangolhatod az egész területet, így a helyszínen már könnyebben eligazodsz majd a látnivalókat illetően.

Érdekes lehet, bár nem biztos, hogy a Google Maps mellett szükséges alkalmazás a City Maps – Budapest, mely offline is használható Budapest térképet tartalmaz. A letöltést csak a hozzájárulás átutalása után kezdheted meg. Mivel több online térkép is rendelkezik már offline mentés funkcióval, meglehetősen idejétmúlt ez a típusú alkalmazás. Ha laptopon szeretnéd a térképet böngészni, mindig van elegendő tárhelyed annak lementésére.

Tovább

Chatbotok alkalmazása az e kereskedelemben

chatbot marketingSEO marketing stratégiák

Az internetes marketing stratégiák közül a SEO alkalmazását tartják az egyik legfontosabbnak, de kétségtelen, hogy a közösségi média használatának fontossága sem elhanyagolható, szerepe fokozatosan növekszik. A hagyományos marketing egyik alapköve, a vevő és eladó közötti bizalom kiépítése, az elektronikus kereskedelemben és marketingben sincs ez másként. A bizalom kiépítésének egyik alapvetése a megfelelő és gyors kommunikáció, ezért nem kerülhetjük meg a Chatbot használatát.

Mi a Chatbot?

A Chatbot - virtuális beszélgetőtárs, egy számítógépes program, mely internetes kommunikáció alkalmával imitálja a beszélgetőpartnert. Az első ilyen programot, az Eliza-t 1966-ban Joseph Weizenbaum tervezte. A szakemberek szerint csak egy paródia volt a mesterséges intelligencia kutatására, de sokan komolyan vették.
Eliza még csak egy sablon szövegben kereste a megadott kulcsszó alapján a megfelelő válaszokat, mai utódai már sokkal intelligensebbek, a felhasználói profilokban lévő információkat is figyelembe veszik, hogy marketing szempontból releváns beszélgetést folytathassanak.

Chatbot és a marketing

A felhasználók és vásárlók napi szinten alkalmazzák és használják a csevegő és kommunikációs programokat: FB Messenger, Viber, Skype stb. Értelemszerűen ki kell használni ezen kapcsolatokban lévő marketing potenciált, legalább az olcsó munkaerő a Chatbot szolgáltatásainak igénybevételével.

A Chatbotok felhasználási módjának csak a fantázia szabhat határt, de a szolgáltatások ajánlásában, a problémabejelentésben illetve a segítségnyújtás felajánlásában vehetjük hasznukat.

A Chatbotok alkalmazását a meglévő kliensek esetében mindenképpen felmérés után szabad elkezdeni, hiszen egyesek tolakodónak találhatják a személyes megkeresést.

Tovább

Laptop biztonsági mentése a Google Drive-on

laptop szinkronizalas mentesProgram segíti a felhasználókat

A Google kifejlesztette az asztali gépek és laptopok számára azt az alkalmazást, mely segítségével könnyen és gyorsan menthetjük le gépünk tartalmát a Google Drive-ba. Korábban lehetőség volt a böngészőből fájlokat feltölteni, az új automatikus program jelentősen megkönnyíti a felhasználók dolgát használat tekintetében. A Backup and Sync from Google optimális megoldás lehet, ha bármilyen okból vissza kell állítani a laptop operációs rendszerét és a fontos fájlokat.

Az alkalmazás nem kis mértékben megkönnyíti a fájlok és fotók biztonsági mentésének elkészítését, és mind a Mac számítógépeken, mind a PC-ken felváltja a korábbi Google Photos alkalmazást, illetve a Google Drive klienst, ötvözi ezek képességeit és részben kibővíti.

A Google általkészített és optimalizált eszköz rendkívül egyszerű felhasználói felületet kínál: bejelentkezés után ki lehet választani azokat a mappákat, melyekről folyamatos szinkronizációval biztonsági mentést kívánunk készíteni.

Fontos megjegyezni, hogy az új alkalmazás a telepítéskor figyelembe veszi azokat a beállításokat, melyeket a felhasználó a régi Google Drive applikáció telepítésekor meghatározott, emellett az USB-s eszközökről (pl. kamerákról, SD-kártyákról) is elvégzi a mentést. A mentés után a fájlok minden olyan eszközről elérhetőek, melyeknek van Google Drive kapcsolatuk. Ugyanakkor az is fontos, hogy a képek és videók a Google Photos tárhelyre kerülnek. Az alkalmazás számtalan beállítási lehetőséget tartalmaz, igény és felkészültség szerint lehet megadni opciókat (például, hogy a fotókat milyen minőségben mentse a program, törléskezelés, letöltés/feltöltés arány stb.)

Az üzleti felhasználóknak, azaz a G Suite valamely változata előfizetőinek még várniuk kell, számukra valamikor később, de még idén adják ki a Drive File Stream nevű speciális alkalmazást.

Tovább

Mi az a Season Pass

wolfenstein gyujtoi valtozatWolfenstein Season Pass-szal 79 dollárért

A Wolfenstein II: The New Colossus játék csak novemberben fog megjelenni, de már elfogadják az elővásárlást. A webshopot böngészve azt láthatjuk, hogy a nagy videokártya igényű, laptopon is játszható játéknak két ára is van. A Wolfenstein II: The New Colossus elővásárlása 59,99 USA dollárba kerül, de 79,99-ért megvehetjük a Wolfenstein II: The New Colossus Digital Deluxe Edition-t, melyhez a következő magyarázatot fűzték a készítők: Includes the Season Pass. Felmerül a kérdés, hogy mi is az a Season Pass.

A laptopon is játszható videojátékok eladásából a készítők megpróbálják a legtöbb pénzt bevasalni. Erre korábban úgy tettek kísérletet, hogy egy népszerű programhoz kiegészítőket készítettek, melyeket a rajongók külön megvásárolhattak. Előfordult, hogy a játék megjelenése után fél évvel kiadott Kiegészítő Csomag (Expansion Pack) drágább volt mint maga a játék.

Season Pass

Szezonbérlet. A szezonbérlet egy olyan kód, aminek birtokában ingyen letölthetjük egy adott játék összes bővítményét. Előnye, hogy így némileg olcsóbban, valamint rendszerint hamarabb kapjuk meg a DLC-ket, hátránya viszont, hogy - akárcsak a lemezes kiegészítőkért - gyakran egy teljes játék árát elkérik érte (Lásd: Star Wars: Battlefront). Ráadásul sokszor már a játék megjelenése előtt árulják a Season Pass kódot, pedig ekkor még azt sem lehet tudni, milyen DLC-k lesznek benne.

A Wolfenstein esetében, tehát plusz 20 dollárért előre megvásárolhatjuk a játékhoz majd egyszer kiadott frissítéseket, extrákat. Bár a nagy múltú játék gépigénye meglehetősen magas lesz, a legtöbb gamer laptop tulajdonosa izgatottan várja a megjelenést.

Tovább

Laptop javítás és diagnosztika

Mikor kell laptopszervizbe menni?

laptop kek halalA laptop meghibásodásának egyik fajtája, amikor programszintű meghibásodás történik, vagyis nem működik megfelelően az operációs rendszer. Az operációs rendszer problémájának nyilvánvaló jele, ha a gép bekapcsol, betöltődik a BIOS, ezután megáll a programok betöltése. Ha az laptopod Windows operációs rendszerrel működik, és az nem töltődik be, a legegyszerűbb megoldás, ha annak újratelepítésével próbálkozol.

A leggyakrabban előforduló hiba a Windows rendszernél az úgynevezett kékhalál, mely elméletileg a Windows 10-re már nem jellemző, a valóságban még mindig találkozhatunk vele.

A kékhalál, vagyis kék képernyő a laptop működésének valamennyi fázisában előfordulhat, és az ok meghatározása meglehetősen problematikus, mivel szinte bármi lehet.

Ha a „kékhalál” gyakori vendég a laptopodnál, érdemes laptop szervizbe vinni a gépet, hiszen mindenképpen szakember kell a hiba pontos meghatározásához és kijavításához. A leggyakoribb ok valamilyen driver konfliktusa az operációs rendszerrel.

Ha a laptop leállása a az operációs rendszer betöltődését követően, használat közben következik be, a telepített programok kompatibilitását kell megvizsgálni.

A kiegészítő programok helytelen működését gyakran javíthatjuk, ha a Microsoft .net keretrendszer megfelelő verzióját telepítjük illetve frissítjük.

A kékhalál és programleállás gyakran a merevlemez, vagy memória meghibásodása miatt történik. A videokártya melegedése szintén okozhat rendszerösszeomlást.

Tovább

Az első számológépektől a laptopokig

Rövid történelmi áttekintés a számítástechnikáról

babbage szamitogepeA számítógép felfedezését sok nemzet tulajdonítja sajátjának, hiszen az elmélet megalkotásától kezdve az első működő modellen át a tökéletesítésig sok idő telt el és sok új ötlet változtatta a gép működését és felépítését.

Az első számítógépek a számológépek

A korai számítógépek feladata a bonyolult számolási műveletek gyors elvégzése, automatizálása volt. Az emberiség egyik legnagyobb felfedezése volt az, amikor rájöttek arra, hogy a számítógép segítségével az elemi számításokon kívül még rengeteg egyéb feladatot is elvégezhetnek.

Az első programozható számítógép ötletével az angol Charles Babbage állt elő, aki már 1833-ban létrehozta a mai számítógépekhez hasonló, mechanikus számítógépet, melyet nem fejezett be. 1991-ben a tervei alapján a korabeli anyagokból létrehozták a differenciálgépet, mely kitűnően működött és meghökkentően hasonlít a mai számítógépek elvi működésére.

Az ennél is érdekesebb szerkezet az analitikai gép volt, melyen Babbage haláláig dolgozott, ez sokkal bonyolultabb volt a differenciálgéphez viszonyítva is, ezért sohasem készült el. Az elméletben a mai számítógépekhez hasonlító gép programozását lyukkártyával szerette volna megoldani Babbage.

Ennél is érdekesebb. hogy Ada Lovelance matematikus egy elméleti programot írt Babbage el nem készült számítógépéhez, mellyel ő lett a világon az első programozó.

A Science Museum által készített differenciálgépen csak néhány tervezési hibát kellett kijavítani, és a mai napig megbízhatóan működik, bebizonyítva ezzel, hogy az 1833-as technológia mellett is megépíthető lett volna a mechanikus számítógép.

Tovább

Játssz laptopon online pókert

pokerstars online pokerPokerStars bemutató

Nem mondunk váratlan dolgot azzal, hogy az online szerencsejáték az egyik legnépszerűbb internetes szabadidőtöltés. Sokan vásárolnak azért laptopot vagy számítógépet, hogy a megfelelő póker szoftvert futtathassák.

A laptop használók nagy része szerint a PokerStars pókerszoftvere a egyik legjobb a piacon. Egyszerűen kezelhető, és számos fejlett és kidolgozott eszközt kínál. A világ legnagyobb pókertermeként a nap bármely részében rengeteg online játékost találsz minden pókerasztalnál. A PokerStars a legnagyobb heti online verseny, a Sunday Million, de számos nagy online versenysorozatot is megrendeznek: a World Championship of Online Poker (WCOOP), Spring Championship of Online Poker (SCOOP), Turbo Championship of Online Poker (TCOOP) és a különösen népszerű MicroMillions fesztivál.

Ha úgy döntesz, hogy te is kipróbálod az online pókert, a következőket ajánljuk a figyelmedbe. A legnagyobb elérhető PokerStars bónusz vagy az ingyenes pókertőke mellett egyéb előnye is van, ha a PokerStrategy.com oldalán keresztül regisztrálsz a terembe. Minden a PokerStarson megszerzett 2 VIP játékos pont után 1 Strategy pontot kapsz. Új tagként ingyenesen részt vehetsz a heti exkluzív Double Action freeroll versenyeken, ahol 4000$ az össznyeremény.

Érdekesség, hogy a PokerStarsot 2000-ben alapította, a Full Tiltet is üzemeltető Rational Group részeként üzemel. A PokerStars központja a Man szigeteken található, licencét a Man szigeteki Gambling Supervision Commission állította ki, emellett több helyi piacon is rendelkeznek licenccel.

PokerStars akciók és ingyenes játékok

A PokerStars póker promóciók széles skáláját kínálja, melyek közt minden játékos megtalálja a számítását.

Többek közt népszerű mérföldkő leosztások és elképesztő 1 millió dolláros Spin&Go versenyek várják a terem játékosait. Ha a PokerStrategy.com oldalán keresztül regisztrálsz, részt vehetsz az exkluzív Double Action versenyeken, teljesen ingyen.

Tovább