Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Cserépkályhafűtés a télikertben

2016. november 24. - PRcikkíró

kalyha-terasz-telikert.jpgKorszerű cserépből épített kályhák

A télikertben épített cserépkályhák fejlesztése során elsősorban azt a problémát kell megoldani, hogy a tűz és a forró füstgázok ne érintkezzenek közvetlenül az épített szerkezettel, amelyek érzékenyen reagálnak a hőtágulásra és hamar elhasználódnak.

A megoldást az jelentette, hogy hőtágulásra kevésbé érzékeny anyagokból a cserépkályhában elhelyezhető tűztérbetétet készítünk. Mivel a tűz és a forró füstgázok a tűztérbetéten belül vannak, közvetlen érintkezésük megszűnik az épített szerkezettel a télikertben.

A tűztérbetétek alkalmazása további előnyökkel jár:

  • a hagyományos építésű cserépkályhákhoz képest az új megoldás ugyanakkora teljesítményű, de kisebb és könnyebb cserépkályhák építését teszi lehetővé
  • a cserépkályhák építése a télikertben ezzel a megoldással lényegesen egyszerűbbé vált, mert a füstgázok az épített szerkezetektől független, zárt térben haladnak
  • mivel a füstjáratok kialakítása független a cserépkályha épített szerkezeteitől, az ilyen cserépkályhák kötetlenebb formájúak is lehetnek.
  • a fűtőbetétes cserépkályhák lényegében a felmelegedett épített csempefal sugárzó hatásán kívül a fűtőbetét és az épített fal közötti levegő felmelegítésével légfűtéssel, vagyis konvekciós hőleadással is működnek.
  • A cserépkályhákról és építésükről a télikertben itt is olvashatsz.

Cserépkályhafűtés a télikertben és a beépített teraszon is a fűtés alternatív megoldása lehet. Ehhez kapcsolódó érdekes témák: karbantartás, télikert, télikertgyártás, terasz, teraszbeépítés, fűtés, kályha.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8411996546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása