Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Higiénia és vírusfertőzés megelőzése

2020. április 05. - PRcikkíró

Személyi higiéné és fogászati tanácsok

higienia tanacsok budapestA személyi higiénikus, a szakorvos és a fogorvos is végez tanácsadást vírusmegelőzés és szájhigiénia témakörben akár a klinikán is. Ma már közismert, hogy az egészség fő feltétele a tisztaság.

Ez alatt nemcsak testünk tisztaságát, hanem egész környezetünk: a ruházat, az iskola és a lakás tisztaságát is kell érteni. Tudományosan igazolt tény, hogy az elmúlt korszakok súlyos járványaiért, magas gyermekhalandóságáért nagyrészt a tisztaság hiánya, a higiénés szemlélet és igény nagyfokú elmaradottsága volt a felelős.

A személyi tisztaságnak elengedhetetlen követelménye az, hogy a tanuló naponta egyszer bőséges meleg vízzel, szappannal, lehetőleg tetőtől-talpig alaposan megmosakodjék - tanácsolja a fogorvos is. Ezt a napi „nagy” mosakodást, az otthoni adottságoktól függően, végezheti úgy, hogy csak derékig mosdik le, de akkor is rendszeresen mosson lábat.

A tisztálkodás és fogmosás

Akinek módja van, naponta fürödjön, zuhanyozzon, különösen a melegebb évszakban. Legcélszerűbb, ha ezt a „nagy” mosdást az esti órákban, lefekvés előtt végzi el a gyermek. Reggel mindig hideg vízben, derékig mosakodjék.

Igen nagy gondot kell fordítanunk a tanuló kezének tisztán tartására. A piszkos kézen tömegesen fordulnak elő a kórokozók, ezért a körmöket rendszeresen kefével meg kell mosni, rövidre kell vágni. Ezzel a körmök lerágását, az orr, a fül, a bőr felvakarását is megakadályozhatjuk. A tanuló napjában többször mossa meg a kezét szappannal, csorgó vízzel, körömkefével, étkezés előtt és W. C.-használat után minden esetben.

Tisztaság a gyerekkorban

Hetenként legalább egyszer, de ha mód van rá, többször is vegyen a tanuló tisztasági fürdőt. A tisztasági fürdés mindig bőséges meleg vízzel, szappannal, mosdókesztyűvel történjék, és terjedjen ki tetőtől-talpig az egész testre az orvosnál Budapesten. Hetenként mossa meg a gyermek a haját is, vágja le a kéz és a láb körmeit.

Szoktassuk rá a gyermeket, hogy csak saját törölközőjét, tisztálkodási eszközét használja otthon és az iskolában is.

A fogápolás a személyi higiéné fontos tartozéka. A rossz fog nemcsak fájdalmat okoz, de számtalan betegség, így pl. ízületi gyulladás vagy a vese megbetegedése lehet a gennyes fog következménye, emellett a fogorvos meglátogatása is esedékes lehet. A gyermekek körében a fogromlás, a fogszuvasodás igen elterjedt. Rá kell szoktatni a gyermeket, hogy az étkezések után öblítse ki a száját, este pedig, lefekvés előtt, valamint reggel alaposan mossa meg a fogát, seperje ki a fogközökből az ételmaradékokat. A fogazatot nem szabad külső mechanikai megerőltetésnek kitenni, pl. a foggal diót, mogyorót feltörni, tűvel piszkálni stb. A fogazat javítása, szabályozása, ellenőrzése az iskolafogászat útján biztosított.

A fogászati vizsgálat elsősorban megelőző, gondozó, szükség esetén gyógyító jellegű, a tanácsadást helyezzük előtérbe. A nevelők feladata a tanulók előkészítése, felvilágosítása mellett a szakorvos iránti bizalom felkeltése, a félelem eloszlatása.

Mosakodás és vírusfertőzés megakadályozása

Testünk tisztántartásához tartozik az orr tisztántartása is. Az orrjáratokat szappanos vízzel a mosdás alkalmával éppúgy meg kell mosni, mint testünk más részét, annál is inkább, mert az orr járatában levő szőrök a belégzett levegőből sok port és szennyet fognak fel. A rendszeres orrmosás mellett a megfelelő zsebkendőhasználat is nélkülözhetetlen: tüsszentéskor, köhögéskor az orrot és a szájat zsebkendővel kell eltakarni.

A faltisztítás alkalmával nem szabad hegyes vagy kemény tárgyat használni, mert ezzel a külső hallójárat fala vagy a dobhártya is megsérülhet. A fül helyes tisztítása szappanos vízzel történt kimosás után a törölköző csücskével történik. Ha valamelyik fülön a hallás romlik, orvoshoz kell fordulni.

Szemápolási tanácsadás

A szem helyes ápolása azt jelenti, hogy tisztán tartjuk és óvjuk szemünk épségét. Ha mosatlan kézzel szemünkhöz nyúlunk, a kórokozók tömegét visszük a szemhéjra, a pillák tövébe, a kötőhártyára. Ennek következménye kötőhártya-gyulladás lehet.' A szembe került idegen anyagot - ha elkerülhetetlenül szükséges - tiszta zsebkendővel kell eltávolítani; A szemek reggeli beragadása esetén orvoshoz kell fordulni.

Higiénia és vírusfertőzés budapesti megelőzése. Néhány további érdekes téma, melyet minden olvasónk számára ajánlunk: fogász Budapesten, fogorvos tanácsadása, Budapest árak, vírus fertőzés megelőzése, fogászat Budapest 13. kerület.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4115594052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása