Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Otthoni medencék karbantartása

2019. március 27. - PRcikkíró

Milyen kerti medencét érdemes venni?

felfujhato kerti medenceA kerti medencék rendkívül változatos palettájához férhetünk hozzá az utóbbi időben. A néhány literestől kezdve a több köbméter víz befogadására is alkalmas óriásokig. Ezek az árucikkek rendkívül kis helyen elférnek összecsomagolva, ezért könnyen megvásárolhatjuk őket, egyszerűen hazavihetjük és pillanatok alatt felállíthatjuk.

Nagyobb medence, nagyobb probléma

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy olcsóbb a nagyobb medencét választani, hiszen az árakat böngészve azt tapasztaljuk, hogy 1 méterrel nagyobb medencéért alig kell valamivel többet fizetni. Úgy gondolnánk, hogy akkor vegyünk a nagyobbat, a mélyebb vízben kellemesebb a hűsölés is.

A probléma a felállítás után, a karbantartáskor kezdődik.

Felfújható medencék

A csővázas, merevített medencéknél is felmerülhet, de a felfújt tömlős medencéknél áll elő az a probléma, már a víz beengedésekor, hogy a talaj egyenetlenségeinek és a lejtésnek hála, a víz engedelmeskedve a gravitációnak, eldeformálja a műanyag vagy gumi medence oldalát, ezért csak minimális eltérések lehetnek a talaj felületén.

A több köbméternyi víz tisztítása és cseréje is rendkívül problémás és nehézkes. A legelterjedtebb medencetípusok esetében a vízkeringtető rendszer egyszerű kínai gyártmány, mely csak imitálja a vízszűrő munkáját. Bár a felirat arra figyelmeztet, hogy legyünk óvatosak, nehogy hajunkat beszívja a rendszer, valójában a kisebb, lebegő szemétdarabokkal sem birkózik meg.

A víz cseréje egy bizonyos mennyiségen túl drága és körülményes is, általában egy kerti búvárszivattyú beszerzése lehet a legjobb erre a feladatra.

Fertőtlenítés és kémiai szerek alkalmazása

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy használjunk víztisztító, fertőtlenítő szereket. Ha nem vagyunk allergiásak a klórszármazékra, egyszerű fehérítőszer is megteszi, természetesen figyelve a keverési arányra. A boltban kapható rengeteg különféle szer között válogatva ne feledkezzünk meg arról, hogy ne elegendő csupán egyfélét vásárolni. Négyféle szer együttes alkalmazásával érhetjük el a tiszta medencevizet:

  • víz pH-értékének szabályozója
  • fertőtlenítő szer
  • koagulációt elősegítő szer
  • algátlanító oldat.

Otthoni, kerti medencék karbantartása és fertőtlenítése. Néhány további téma, mely érdekelheti olvasóinkat: medence karbantartása, fertőtlenítő szer kiválasztása, szakszerű tisztítás, víz kezelés, kerti medence tisztítása.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7314720509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása