Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Kondicionált kompozíciós fogtömés készítése

2020. április 25. - PRcikkíró

A fogorvosi munka egyik részlete

fogtömés fogorvos készítéseA fogorvosi munka egyik alapvető szolgáltatása, melyet a budapesti fogászati klinikán is igénybe vehetnek a páciensek, az a fogtömés. A betegek informálása a megfelelő marketing és reklámstratégiák igénybevételével lehetséges, így a fogtömés technikája a weboldalon is részletesen ismertetve van.

A fogtömés alakítása

Az üreg kialakítása után a fog felszínét megtisztítjuk, a törmeléket eltávolítjuk a fogorvosnál, a zománcfelszíneket simára polírozzuk, vízsugárral lemossuk, majd a fogakat cofferdammal, vattatekercsekkel izoláljuk, végül levegővel szárítjuk. A szabadon levő dentinfelületet a pulpa védelmére a savas kondicionálás előtt a gyártó cég előírása szerint Ca(OH)2-készítménnyel vagy lakkal vonjuk be.

A zománcfelszíneket 1/2—1 percig savval: 37 vagy 50%-os foszfor savval, vagy 50%-os citromsavval kezeljük, átitatott vattagombóccal visszük a zománcra a fogászaton. A savas edzés következtében a megérintett zománcfelszínen fehér folt, demineralizált terület keletkezik a fogászati kezelés során. Vízsugárral (spray) lemossuk a savat, eltávolítjuk a savas edzés okozta törmeléket, megszárítjuk a fogfelszínt. Vigyáznunk kell arra, hogy a savat távoltartsuk a szájnyálkahártyától és a szomszédos fogak felszínétől.

A fogtömés tökéletesítése

Ezután keverjük össze az „univerzál-” és a ,,katalizátor”-gyantát (Concise rendszer), a keveréket a fog felszínére, ill. az üregbe visszük, majd erre tömörítjük a többnyire két pasztából készülő tömőanyagot, melyet műanyag csíkkal, IV. osztályú tömés esetén műanyag koronával komprimálhatunk. A tömés megkeményedése után a csíkot, ill. a koronát eltávolítjuk, majd a fogtömést a gyártó cég előírása szerint polírozó korongokkal vagy gyémánt-finírozókkal dolgozzuk ki a fogászati klinikán.

Barázdazáró anyagok alkalmazása

A fog, ill. a barázda megtisztítása a fogorvosnál a savas kondicionálás megegyezik az előző pontban leírtakkal.
A barázdazáró anyagot a savval kondicionált felszínre a fogak további gondos izolálása mellett teveszőr ecsettel kenjük a készítmény formájának, ill. a gyártó cég előírásainak megfelelően egymásután két vagy több oldatot. Nuva Seal alkalmazása esetén 30 másodpercre ultraibolya fény hatásának tesszük ki a fogászaton.

Ha nem UV fényre polimerizálódó barázdazárót használunk, akkor vattagombóccal vihetjük a barázdába az anyagot, néhány percig hagyjuk száradni, míg a polimerizáció létre nem jön. A zománcfelszínre kent színtelen anyag vastagságát ellenőrizni elég nehéz, szinte lehetetlen, ezért újabban egyes barázdaragasztók UV fényben fluoreszkáló komponenst is tartalmaznak. Ez megkönnyíti annak megítélését, hogy eljutott-e a kívánt helyre a barázdazáró anyag.

Kondicionált kompozíciós fogorvosi fogtömés készítése Budapesten. Egyéb kérdések, melyek megismerése hasznos: fogászat Budapest 13. kerület, fogorvos ára, budapesti fogorvos klinika, fogtömés gyorsan, szolgáltatás az esztétikai fogászaton.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr6715641342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása