Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A biofilm és eltávolítása

2019. április 06. - PRcikkíró

Az ivóvízhálózat fertőtlenítése és tisztítása

biofilm cso lerakodasA gyárak, cégek és üzemek egyik legnagyobb problémája a berendezéseikben lerakódó biofilm. A gyártósorok esetében csak bevételkiesésről beszélhetünk, amikor a biofilm által okozott kellemetlenségekről beszélünk, az egészségügyi intézményekben, fogászatokon komoly fertőzésveszélyt jelent, egészségkárosodást is okozhat.

A biofilm fertőzi az ivóvizet, emellett szűkíti a csőhálózat keresztmetszetét, ami a szivattyúk működését befolyásolja károsan. A hőcserélő berendezések esetében kiugróan romlik a teljesítmény, nő a működtetési költség.

A biofilm-lerakódás hátrányos hatásai

  • Megnöveli a csövek korrózióját, a javítások költségét,
  • megnöveli az energiafelhasználást, az energiaigény, így a fenntartási költségeket
  • anaerob baktériumok telephelye, melyek rongálják a fémet
  • szűkíti a vízhálózat csöveinek keresztmetszetét, áteresztő képességét.

Miért alakul ki a biofilm

A vízben rengeteg oldott anyag található, melyek kedvezhetnek a baktériumok szaporodásának. A baktériumok a vízben sodródva olyan helyet keresnek, ahol megtelepedhetnek és szaporodhatnak, ez értelemszerűen a csőfal. A csőfalon megtelepedett baktériumtelepek gyorsan szaporodnak horizontálisan és a csőfal minél nagyobb részét próbálják ellepni. A megtelepedett biofilm több rétegben rakódik le, és más mikroorganizmusoknak és baktériumoknak is táptalajul szolgálhat.

A biofilm leoldása

Mivel a fent említett okokon túl a biofilmen megtelepedő, majd arról leszakadó fertőzéseket okozó baktériumok az ivóvizet fogyasztók számára is veszélyesek lehetnek, ezért rendkívül fontos a kezelése, leoldása és tisztítása.

A biofilm leoldása azért bonyolult, mert a legtöbb fertőtlenítő szer csupán a legfelsőbb rétegeket képes megbontani. A komplett tisztítás klór-dioxid alkalmazásával érhető el szakszerűen. A csőrendszer tisztítása és fertőtlenítése havonta minimum egy alkalommal kötelező, ezzel biztosítható a víz tisztasága és a csőrendszer élettartama is megnövelhető.

A biofilm szakszerű kezelése és eltávolítása. Néhány további téma, melyet érdemes lehet részletesen is elolvasni: biofilm eltávolítása, klór-dioxid alkalmazása, fertőtlenítő szer ára, tisztítás szakszerűen, ivóvízkezelés az iparban, vízvezeték karbantartása.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4214744359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása