Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Ivóvízzel kapcsolatos háztartási kérdések

2019. december 09. - PRcikkíró

Érdemes forralni a vizet?

ivoviz fogyasztasA forralás csak abban az esetben alkalmas a víz fogyaszthatóvá tételére, ha csupán a vírusfertőzést kell megszüntetnünk. A leggyakrabban tapasztalható nitrit vagy nitrátfertőzés megszüntetésére ez az eljárás semmilyen hatással sincs, ezért a hőkezelés nem garancia a víz fogyaszthatósága tekintetében. Mivel az ivóvízhálózat fertőződése Magyarországon rendkívül ritka jelenség, illetve a hatóságok a rendszeres ellenőrzésekkel ezt szinte 100 százalékig kiszűrik, ezért ez ellen nem kell védekeznünk.

A forralás alternatívájaként a klór-dioxidos fertőtlenítés javallott. Az ilyen eljárást is csak akkor alkalmazzuk, ha szakember szerelte be az ivóvízrendszerbe a tisztítóberendezést, egyéb esetekben a szakhatóságok segítségét kell kérni.

Van-e különbség a hideg és melegvizes csap vízminőségében?

Bár a hideg és melegvíz hálózatot ugyanazon forrásból táplálják, a melegvízzel kapcsolatban semmilyen követelményt nem támasztanak a szakhatóságok. A melegvíz vezetékben, a fűtőbojlerben a víz szennyeződhet, s bár elméletben alkalmas lehet a fogyasztásra, mégis azt ajánlják a szakemberek, hogy egészségünk megőrzése okán csak a hidegvizes csapból jövő ivóvizet használjuk fogyasztásra vagy főzésre.

A melegvíz lényegesen jobban oldja a cső- és kazánrendszer falát, ezért lehet veszélyes a fogyasztása.

Miben érdemes tárolni az ivóvizet?

A legtöbb ital nem old ki számottevő anyagot a tárolóedénye falából. A fémből készült kulacsok, edények és hordók esetében merülhet fel, hogy olyan anyag oldódik ki belőlük, mely hosszútávú fogyasztás esetén felhalmozódik a szervezetben és káros hatásai lehetnek.

Folyadékok és ivóvíz tárolására a legbiztonságosabb az üvegből készült edény, mivel ebből a jelenlegi tudásunk szerint semmilyen anyag nem oldódik ki.

Amennyiben műanyagból készül palackot, hordót vagy kannát használunk a folyadékok tárolására, mindenképpen vigyázzunk arra, hogy naptól védett helyen tároljuk, hiszen ez megváltoztathatja a műanyag szerkezetét, anyagát.

Ivóvízzel és vezetékes vízzel kapcsolatos háztartási kérdések Magyarországon. Néhány olyan téma, mely megismerése mindenki számára hasznos lehet: ivóvíz tisztítás, ivóvízkezelés Magyarország, fertőtlenítés az iparban, klór-dioxid vásárlása, vízvezeték karbantartása.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4815345530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása