Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A klór-dioxid alkalmazhatósága

2020. május 27. - PRcikkíró

A klór és klór-dioxid fertőtlenítő szer összehasonlítása

klór-dioxid fertőtlenítésA klór-dioxid az ipar jelentős területein kiszorította a klórt, mivel alkalmazása lényegesen biztonságosabb és egyszerűbb. A papíriparban például azért vált kedveltté, mert a klórral ellentétben nem termel karcinogén hidroxidot a papír fehérítése során,

Az ivóvíztisztításban is egyre gyakrabban alkalmazzák, mivel lényegesen erősebb hatást fejt ki, emellett teljesen független a víz pH értékétől. Fontos megemlíteni, hogy a klór-dioxid leoldja a biofilmet a csővezetékek, tartályok belső felületéről, így a rendkívül veszélyes Legionella ellen is hatásos. A klórral ellentétben biztonságosan használható élelmiszerek gyártása során is, a berendezések és a termék fertőtlenítésére, tartósítására.

Klór-dioxid a gyógyászatban

A klór-dioxid gyógyászati alkalmazását az hátráltatta, hogy régóta ismert formula, mely nem szabadalmaztatható, ezért nem éri meg a gyógyszergyáraknak kutatni ezt a fertőtlenítő szert.

A klórral összehasonlítva legfontosabb előnye, hogy bár a mikroorganizmusokat elpusztítja, az élő szervezeteket nem károsítja, így sebkezelőként is alkalmazható. Hatása csak néhány percre korlátozódik, ezért nem hatol mélyen a szövetek közé. Mivel reakció útján pusztítja el a mikrobákat, nem lehetséges a rezisztensé válás.

Fertőtlenítés a fogászatban

A klór-dioxidot korábban fogfehérítésre használták a fogászatban, emellett hatékonynak bizonyult a halitózis leküzdésében is. A szer furcsaságai közzé tartozik, hogy alkalmas a rendelő fertőtlenítésére és tisztítására, a fogászati gépekben leoldja a biofilmet, így a Pseudomonas baktérium letelepedését is megakadályozhatja.

Mindemellett terápiás céllal, a megfelelő oldatban szájöblítésre is alkalmazható.

Sebfertőtlenítés, szájfertőtlenítés mellett orrcseppként is alkalmazható.

A klórral összehasonlítva kiderül, hogy sokkal kevesebb is elegendő ugyanazon fertőtlenítő hatás elérése céljából.

A klór-dioxid az ózon után a második legerősebb biocid szer, melyet manapság a gyógyászatban alkalmazunk.
A klór irreverzibilis károsodást és gyulladást okozhat, a klór-dioxid gyorsan elpárolog, ezért biztonságosan alkalmazható.

A klór-dioxid alkalmazhatósága. Néhány további érdekes és izgalmas téma mindenki számára: klór-dioxid a gyógyászatban, fertőtlenítés szolgáltatás, klór helyettesítése, fogászat csíramentesítése.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8215719394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása