Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Ivóvíz kutak és szivattyúk

2019. január 22. - PRcikkíró

Vízkitermelő gépek fertőtlenítése

ivoviz kut fertotlenitesAz ivóvízellátásban fontos a megfelelő forrás kialakítása. A vízkitermelés általában kutak segítségével vagy vízkiemelő tornyokkal történik. A rendszer ellátását szivattyúk végzik, melyek karbantartását és fertőtlenítését rendszeresen el kell végezni. A kúttípusoktól független a szivattyú típusa, a klór-dioxid fertőtlenítő szer azonban bármilyen rendszer esetében alkalmazható.

Kutak tisztítása

A kúttípus elsősorban a felszín alatt elhelyezkedő víz típusától és rétegződésétől függ. A családi házak többségében ásott kutat találunk, melyet hagyományos módszerekkel készítenek el és betongyűrűkkel bélelnek.

Az ásott kút fertőtlenítését még az ivóvíz kitermelésének megkezdése előtt el kell végezni.

Az ásott kút csak felszínközeli talajvízből, kis vízmennyiség termelésére alkalmazható:

  • az ásott kút 0,5 - 5 m3/d vízigényű gazdaság ellátására képes, vele a földszint alatt 12 m mélységen belül
  • lévő vízadó réteg csapolható meg, szivattyú vagy egyszerű vödör segítségével termelhető ki a víz,
  • a sáros föld betörésétől általában talajréteg védi, mely 6 - 16 mm-es vegyes szemcséjű kavicsréteg,
  • a kút belső átmérője 0,8 - 1,5 m,
  • a kútgyűrűket egymásra helyezve, saját súlyukat használva süllyesztik le.

A talajvíz, fertőtlenítés és kezelés nélkül ivóvíz céljára általában nem hasznosítható, a vizsgálatok nitrát- és nitrit szennyezettséget mutatnak ki. Ezek a vízbázisok öntözésre és háztáji felhasználásra alkalmasak.

A csőkutak szivattyúval

A csőkutak segítségével a felszínközeli talajvíz, termelhető ki, más esetben a parti szűrésű víz és rétegvizek kitermelésére is használható.

Vízadó képességük a hidrogeológiai viszonyoknak és a kútszerkezetnek megfelelően széles határok között változhat. A csőkút fúrt kút. Építésekor béléscsövet eresztenek le, aminek védelmében beépíthető a szűrőcső és a szűrőkavics réteg, miközben a béléscsövet visszahúzzák. A víz kiemelését minden esetben szivattyú, általában merülő szivattyú végzi.

Ivóvíz kutak kialakítása és szivattyúk telepítése. Néhány további érdekes és izgalmas téma: ivóvízkezelés szakszerűen, klór-dioxid alkalmazása, fertőtlenítő szer ára, ivóvíz kezelés, fertőtlenítés szakszerűen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr2314583082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása