Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Miért kell szétszedni a laptop kijelzőjét?

2016. december 27. - PRcikkíró

laptop kijelzo szetszedeseHázi barkácsolás vagy javítás?

A laptop kijelző szétszedése nem egyszerű feladat, és a házi barkácsolásnak sincs mindig értelme. A laptophardware szervizben például a kijelző árában benne van a csere, amihez 24 hónapnyi garancia jár, tehát teljesen értelmetlen otthon kísérletezni a javítással.

Régi laptop kijelző

Ha a laptopunk már muzeális darab, de nem szeretnénk kidobni, akkor előfordulhat, hogy találunk hasonló régi donor laptopot, és érdemes kicserélni a kijelzőket. Ilyenkor nem is muszáj túlzott óvatossággal bánni a hardverrel. A régi laptopok kijelzőjének szétszedése a következőképpen történik.

Elsősorban a laptopot ki kell húzni az áram csatlakozóból, az akkumulátort el kell távolítani. A laptop kijelzőjének szétszedéséhez megfelelő csavarhúzó készletet válasszunk, ezek a csavarok általában kisebbek az átlagos kereszt alakú csavaroknál. A laptop kijelző csavarjainak fejét műanyag sapka védi, ami egyben díszítésként is funkcionál.

A csavarok eltávolítása után a műanyag keret szétszedésén a sor, ehhez egy gitárpengetőhöz hasonló műanyag szerszámot használhatunk, melyet interneten lehet olcsón beszerezni. A laptop kijelző szétszedése közben lassan és óvatosan dolgozzunk, mert a nagyobb erőkifejtés hatására a műanyag rögzítések nem szétpattannak, hanem eltörhetnek.

A csatlakozók és kábelek helyét gondosan jegyezzük meg, hogy az összeszerelés után működőképes laptopunk legyen. Az idősebb laptopoknál problémás lehet a műanyag alkatrészek szerelése, hiszen a nap UV sugarainak hatására törékennyé, rideggé válhatnak, erre figyeljünk oda.

Miért kell szétszedni a laptop kijelzőjét, ha szervizben szakemberek is elvégezhetik ezt a munkát szakszerűen? További nagyon érdekes témák minden laptop tulajdonos számára olvasnivaló: karbantartás, laptop, laptop szerviz, monitor, laptop kijelző.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr512076857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása