Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Hogyan válasszak laptop processzort?

2017. február 22. - PRcikkíró

processzor feszek socket

Tanácsok gépfejlesztéshez

Ha úgy döntesz, hogy a laptopod processzorát cseréled le egy gyorsabb típusúra, akkor először meg kell győződni arról, hogy ez lehetséges. Első lépésként a laptop leírását kell átböngészi, mivel a legtöbb gyártó a mellékelt leírásban feltünteti, hogy milyen processzortípusokkal kompatibilis a laptop alaplapja. Ha nincs ilyen leírás akkor a processzor fészkének (Socket) típusából kell kiindulni. A laptop alaplapjába csak olyan processzor csatlakoztató, mely kompatibilis az adott fészektípussal (Socket típussal).

Processzor TPD

Ha processzort cserélsz a laptopodban, rendkívül fontos, hogy a processzor hőcserélő rendszere, hűtőrendszere (TPD – Thermal design power) megegyezzen a korábbi processzor rendszerével. Ha olyan CPU-t vásárolsz, mely számottevően több hőt termel, akkor a hűtőrendszer nem birkózik meg ezzel és a laptop összes rendszere túlmelegedhet és tönkremegy, ami a laptop szerviz felkeresésével jár.

Ha új processzort vásárolsz a laptopba, az L2 és L3 memória mérete is jelentőséggel bír. Itt egy egyszerű szabály van: minél több, annál jobb.

Ha a laptopod processzorát szeretnéd cserélni, fejleszteni, minden esetben érdemes egy budapesti szervizben elvégezni ezt a munkát, ahol a szakemberek könnyen és gyorsan megállapítják, hogy milyen típusú hardvert lehet a laptop alaplapjába illeszteni, a helyszínen megvásárolhatod jutányos áron az alkatrészt, amit ingyenesen behelyeznek. A processzor cseréje együtt jár a hővezető paszta cseréjével és a hűtőrendszer tisztításával is.

Ha a laptopod hűtőrendszere egyetlen hővezető csövet tartalmaz, mely a processzor és a videokártya hűtéséért egyszerre felel, nagyon körültekintően kell processzortípust választani, hogy a nagyobb hőtermelés ne okozzon meghibásodást.

Hogyan válasszak laptop processzort, ha lassú a gépem és cserélni szeretném? További érdekes és izgalmas olvasnivaló témák: laptop szerviz, laptop processzor, hűtő rendszer, CPU, budapesti szerviz.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8812283511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása