Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A télikert berendezésének tervezése

2017. április 28. - PRcikkíró

dizajnos telikertLakberendezés otthonunkban

A télikert tervezése, építése és berendezése során figyelembe kell venni, hogy milyen funkciókat szánunk ennek a plusz helyiségnek. A beépített terasz vagy az épített élikert funkciói lehetnek:

  • bufferzóna
  • terasz
  • lakótér
  • kert, oranzsárium.

A különböző funkcióknak megfelelő berendezést és kialakítást kell választani.

Ha ütköző- vagy más néven átmeneti zónaként szeretnénk használni a beépített teraszt, akkor általában nem fűtjük ezt a helyiséget, többnyire minimális berendezési tárgyakat helyezünk itt el, a virágok száma is minimális.

Az ilyen télikertnek a fő funkciója a hőszigetelés, az energiatakarékosság, illetve, hogy átmenetet képezzen a kert és a ház belső lakóterei között.

A beépített terasz, melyet a gyártás után előszobaként, vagy teraszként használnak, szintén minimálisan berendezett helyiségként funkcionál.

A lakószobaként használt télikertben mindenképpen megfelelő fűtési rendszer telepítése szükséges, emellett a kielégítő szellőzés biztosítása is fontos kérdés. Az ilyen helyiségek berendezése szobaként speciális szakértelmet igényel, hiszen a szokásostól eltérő, nagy üvegfelületek komoly hatással vannak a helyiség légkörére és páratartalmára.

Kert vagy oranzsárium – a télikert talán legszebb funkciója. A berendezéskor a növényeket és azok igényeit helyezi előtérbe a megrendelő és az építő. A különleges, egzotikus növények között az egzotikus gyümölcsök kápráztathatják el a család apraját és nagyját.

Integrált télikert

A télikertépítés egyik érdekes fajtája, lakberendezési szempontból is, a ház légterébe, belső terébe integrált télikert. Ilyenkor a megrendelő dönti el, hogy a télikert nyúljon-e be a házba, vagy a ház kiterjesztésévé válik a beépített terasz.

A télikert berendezésének tervezése mindenki számára könnyen olvasható, egyszerű formában leírva. Néhány egyéb olvasnivaló téma látogatóink számára: télikert, lakberendezés, teraszbeépítés, gyártás, oranzsárium.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4012464825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása