Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Kármentesítés veszélyes anyagok szállításánál

2019. november 07. - PRcikkíró

Kármentő műanyag berendezések

mobil karmento talcaA veszélyes anyagok szállítása és rakodása közben rendkívüli esemény, baleset vagy súlyos szerencsétlenség történhet, melyet megelőzni és kármentesíteni kell. A technológiai folyamatok esetében számolni kell azzal, hogy ellenőrizhetetlen események következnek be, melyek emberi beavatkozást, speciális eszközök és berendezések alkalmazását igénylik. A modern ipari viszonyok között a kármentesítő edények és tálcák többsége műanyagból, műanyag származékból készül.

Sérült szállítójárművek kármentése

A veszélyes anyagokat szállító járműveken lévő konténerek tartalmát sérülésük esetén össze kell gyűjteni, a kifolyt anyagot semlegesíteni kell, ehhez tárolókapacitásra: hordókra, tálcákra és rekeszekre van szükség. A kármentesítő eszközök közül azért a műanyag tálca a leghatékonyabb eszköz, mert nagy mennyiségben is könnyen kezelhető és szállítható, ami azért fontos, mert a káresetek gyakorisága és milyensége nem pontosítható előre.

A szállítójárművek kármentesítése kármentesítő tálca segítségével, a kármentesítő területen, vasúti kocsil esetében a kármentesítő vágányon történik. A balesetek elhárítása során, kocsinként maximum 40 köbméter áruval, veszélyes anyaggal kell számolnunk, tehát ennek tárolására elegendő edényt vagy hordót kell beszerezni.

Kármentesítő berendezések

Ipari létesítmények, gyárak és terminálok esetében megvalósítható a kiépített kármentesítő zóna. Ezen zónák az alábbi létesítményeket tartalmazzák:

  • kármentesítő tálca
  • elvezető csatorna
  • kármentesítő akna vagy tartály.

A kármentesítő tartályok és tálcák minden használatot követően alaposan kitisztítandók. A tiszta műanyagtálca előnye, hogy a lefolyt anyag visszafejthető, nem veszlik kárba. Másik szempont, hogy a különböző vegyianyagok keveredése robbanásveszélyes is lehet, ezért tisztítani kell a berendezéseket, az egyszerűbb műanyag műtárgyakat cserélhetjük is szükség esetén.

Egyéb teendők káresetnél

Nem szabad elfelejteni, hogy a környezetvédelmi és helyszínvédelmi szempontok mellett a lakosság biztonságát is szem előtt kell tartani, ezért a súlyosabb vegyi baleseteknél a hatóságok értesítése is kötelező.

Kármentesítés és tisztítás a veszélyes anyagok szállításánál és tárolása során. Néhány további téma, mely megismerése rendkívül hasznos: műanyag edények, kármentő tálca ára, ipari berendezések védelme, vegyi anyag fertőtlenítés.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7715295946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása