Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Műanyag hordó sörtárolásra

2020. március 08. - PRcikkíró

Hogyan tároljuk a sört?

muanyag soros hordoA hordósörhöz képzeletünkben még mindig a fahordó képe kapcsolódik. Nem is lehet letagadni, hogy egy a fahordó csapra verése, ez első korsók megtöltése kellemes hangulatot kelt, még mielőtt az első kortyot meginnánk. Tárgyilagosan nézve, csak egyetlen érv szól a fahordók mellett: a sör tovább marad hűvös bennük, de ez olyan eredmény, amit jégrudakkal vagy egy átfolyó hűtővel minden további nélkül elérhetünk.

A fahordók hátrányai:

  • drágák,
  • nehezek,
  • ápolásuk nagy ráfordítással jár.

Ezért tértek át a sörfőzdék az alumínium- és műanyag hordók használatára, sőt nagyobb népünnepélyek alkalmával 180 hl (18 000l) térfogatú konténereket állítanak fel a sátrak mögött, a sátorban pedig fahordó utánzatokból csapolnak.

Hobbis sörfőzés és fa hordók

A fahordók használatát a hobbisörfőzőknek sem lehet tanácsolni, mivel egy nagyon fontos karbantartási lépést a háztartásban szokásos eszközökkel csak nehezen lehet megvalósítani: ez a szurkolás és fertőtlenítés. A hordó belsejére egy réteg szurkot kell felvinni, ezáltal a hordó gázzáró lesz, tehát a szénsav veszteséget elkerüljük, a bevont belső réteg simább, és ezért kevésbé támadjak meg kórokozók, mint a bevonat nélkülit.

A hobbisörfőzőnek inkább a következő „hordókat” ajánljuk:

  • ún. partihordók,
  • üvegballonok,
  • alumínium- vagy rozsdamentes acélhordók,
  • műanyag tartályok.


A legolcsóbb megoldás kétségtelenül az, ha egy 5 l-es dobozt (partihordót) töltünk meg újra. Hogy alaposan megtisztíthassuk és a megtöltés után szakszerűen újra lezárhassuk, a műanyag zárszerkezetet ki kell szerelni.

Ekkor megtalálhatjuk azt a kis dugót is, ami a csapoláshoz szolgáló kis lyukat zárja el. Sajnos vannak olyan zártípusok is, amelyeket nem lehet roncsolás nélkül kiszedni. Tételezzük fel, hogy olyan hordónk van, amiből sikerült sérülés nélkül kiszedni, akkor a megtöltés után először a belső oldalról tegyük be az említett dugót a zárban lévő kis lyukba, majd dugjuk be az egész zárat a dobozba.

Üvegballon - hordó

Az üvegballon is olcsó, de a nyomószerkezetet úgy kell átalakítani, hogy az a ballon szájára passzoljon. Itt is érvényes, hogy a leeresztővel készült ballonokat könnyen lehet kezelni - ekkor semmiféle különleges nyomószerkezetre nincs szükség.

Az egyik legjobb megoldás a műanyag tartály alkalmazása. A speciálisan, rotációs technológiával gyártott hordók oldala bordázattal és műanyag kiegészítőkkel kerül megerősítésre, így tökéletesen megfelel a kívánalmaknak.

Műanyag hordó és speciális tartály a sörtárolásra alkalmazva. Néhány további érdekes és izgalmas téma: hordó gyártása, műanyag tartály ára, sör készítés, ipari berendezések fertőtlenítése, műanyag rotációs öntése, tartály vásárlás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8215511128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása