Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Az esővíz elvezetése a télikertben

2016. szeptember 11. - PRcikkíró

telikert beepitett teraszA beépített terasz csatornázásának aspektusai

A télikertépítés alkalmával vagy a teraszbeépítéskor nagy hangsúlyt fektetünk az esővíz megfelelő elvezetésére, hiszen a szakszerűen megépített ereszcsatornák és azok jó minőségű bekötése megóvja a legyártott műanyag elemeket, így azok hosszú időn keresztül szolgálhatják a család kényelmét.

Az esővizet kétféleképpen vezethetjük el a télikertből, a beépített terasz tetejéről: egyesített vagy szétválasztott rendszerben. Az egyesített rendszerben együtt vezetjük el a szennyvizet és az esővizet, míg a szétválasztott rendszerben a szennyvíztől elkülönítve juttatjuk az esővizet a legközelebbi befogadóba, pl. patakba, folyóba. Az udvar az alapvezetékbe torkolló lefolyócsövön át vízteleníthető. Az autómosó helyek lefolyóiba benzinleválasztó van beépítve.

A télikertben, üvegházban a  tetőről az esővíz a függőereszen és az ejtővezetékeken keresztül jut az alapvezetékekbe. Az ereszcsatorna átmérőjét a következő ökölszabály szerint határozzuk meg: ahány négyzetméter a tetőfelület, annyi négyzet-centiméter legyen az ereszcsatorna keresztmetszete.

A szakszerűen és ráhagyásokkal elkészített csatorna és esővíz-elvezető rendszer megóvja épületeinket és konstrukcióinkat a nedvesség káros hatásaitól.

Az esővíz elvezetése a télikertben és beépített teraszon egy nagyon fontos feladat, melyre érdemes a tervezésnél odafigyelni. További hasznos témaajánlatok: télikert, télikertgyártás, terasz, teraszbeépítés, csatornázás, esővíz elvezetés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7211694835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása