Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Logikai és ügyességi játékok: izgalmasabb, mint a laptop?

2016. december 01. - PRcikkíró

logikai feladvany laptopKártyatrükk vagy fejtörő?

A laptop helyett sok érdekes játékkal próbálhatjuk meg lekötni családunk figyelmét, szórakoztatni. Az alábbiakban egy érdekes, logikai fejtörőt ismertetünk.

A jós leleplezése. Réges-régen egy távoli országban volt egy mindentudó jós. A közönséges jósokkal ellentétben szavai egyidejűleg három istenségtől származtak: az igazság istenétől, a hazugság istenétől és a diplomácia istenétől. Ezek az istenek teljesen egyforma szobrokban testesültek meg, a szobrok egymás mellett, az oltár mögött álltak. Az istenek mindig szívesen válaszoltak a tanácstalan hívók kérdéseire. Mivel azonban egymáshoz rendkívül hasonlítottak, senki sem tudhatta, hogy ki válaszolt: az igazság istene, akinek mindig hinni kell, a hazugság istene, aki mindig valótlanságot mond, vagy a diplomácia istene, aki vagy hazudik, vagy igazat mond. A pogány papoknak jól jött ez a többértelműség, mert a jós szavait tetszés szerint értelmezhették. Egyszer azonban egy kíváncsi ember elhatározta, hogy megteszi azt, ami eddig a legnagyobb bölcseknek sem sikerült: megkísérli megkülönböztetni az isteneket. Ez a bátor ember belépett a templomba és megkérdezte a bal szélen álló istent:

,,Ki áll melletted?"

,,Az igazság istene" - hangzott a felelet.

Ekkor az ember megkérdezte a középen álló istent:

,,Ki vagy te?"

,,A diplomácia istene" - hangzott a felelet.

Az utolsó kérdést az ember a jobb szélen álló istennek tette fel:

,, Ki áll melletted?"

,,A hazugság istene" - hangzott a felelet.

,,Most már minden világos" - mondta elégedetten az ember.

Melyik isten hol állt, és hogyan tudta az ember a válaszok alapján megkülönböztetni az isteneket?

Megoldás:

Baloldalt állt a diplomácia istene, középen a hazugság istene, jobb oldalt az igazság istene. A bátor ember a következőképpen gondolkodott. A bal oldali isten nem lehet az igazság istene, mert akkor a középsőt nem jelölhetné igazság istenének, hiszen ezzel hazudna, s ez ellentmond a feltételnek. A középső csak akkor lehet a igazság istene, ha annak nevezné magát. Tehát az igazság istene jobb szélen áll. Ha ez így van, akkor középen áll a hazugság istene, baloldalt pedig a diplomácia istene.

Logikai és ügyességi játékok: izgalmasabb, mint a laptop és ha kártya és kaszinó helyett számítógépet vennél? További érdekes és izgalmas olvasnivaló témák: Google, marketing, okostelefon, laptop, kártya, logika.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr3312015280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása