Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Milyen WiFi kártyát vegyek?

2017. január 26. - PRcikkíró

wifi kartya laptopA laptop lelke a vezeték nélküli internet

A laptop vásárlásakor a legtöbben természetesnek veszik, hogy a mobil számítógépek képesek csatlakozni a vezeték nélküli internethez, a WiFi-hez. A laptop használók többsége számára a WiFi egyenlő az internettel, pedig valójában mindössze egy csatlakozó eszköz.

A laptopban található WiFi kártyával csak akkor találkozunk, ha elromlik, meghibásodik. A Wifi kártyák a laptop házában, egy külön erre a célra kialakított foglalatban vannak, ha nem az alaplappal van probléma, akkor könnyen kicserélhetik ezt a hardver eszközt a szervizben.

Ideiglenes megoldás vagy végleges

A laptopok beépített WiFi kártyáját ideiglenesen kiválthatjuk USB porton keresztül csatlakoztatott hálózati adapterrel. Például, ha egy nagyobb online pókerverseny közben tűnik el a WiFi jel, ideiglenes megoldásként alkalmazhatjuk ezt. A külső Wifi adapternek vannak előnyei és hátrányai a laptop házában helyet foglalóval szemben.

Előnyei közzé tartozik, hogy általában antenna is csatlakozik hozzá, amely segítségével távolabbról is foghatjuk a jelet. Hátránya, hogy a laptop síkjából kényelmetlen módon kiáll, és az internet csatlakozási sebességet a USB-port sebessége is meghatározza.

A legelterjedtebb hálózati kártya gyártók az Atheros és a Broadcom.

A WiFi kártyák a laptop alaplapjának alsó oldalán egy mini PCI foglalatban kapnak helyet. A kártyához minden esetben egy fekete és egy fehér antennadrót csatlakozik. A laptopokban az antenna a kijelző keretében fut végig, hogy a lehető legjobb vételt érhessük el.

Milyen WiFi kártyát vegyek a laptopba, ha a szervizben a szakember nem tud segíteni ennek megoldásában? Még jón éhány nagyon izgalmas és érdekes téma: kártya, laptop, laptop alaplap, laptop szerviz, WiFi.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4812159085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása