Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A laptophoz csatlakozó klaviatúrák típusai

2017. április 20. - PRcikkíró

billentyuzet membran laptopBillentyűzetek és billentyűk kiválasztása

A klaviatúra vagy másik nevén billentyűzet a laptopok és személyi számítógépek részére gyártott hardver alkatrész, mely segítségével a szövegbevitelt és az utasítások bevitelét lehet megvalósítani.

Csatlakozásuk típusa szerint a billentyűzetek lehetnek:

  • PS/2-es – A billentyűzet a számítógép vagy laptop PS/2-es portján, csatlakozóján csatlakozik.
  • USB-csatlakozós billentyűzet – a számítógép vagy laptop USB portjára csatlakoztatható.
  • Vezeték nélküli billentyűzet – rádióhullámok vagy bluetooth kapcsolat segítségével csatlakozhat a laptophoz.

Előnye, hogy nincs szükség vezetékre, általában 10 méteres hatósugáron belül bárhogyan elhelyezhetjük.

A drót nélküli billentyűzet és egér akkumulátorról vagy más saját áramforrásról működik, ezért időnként újra kell tölteni, vagy ki kell cserélni az elemet.

A számítógépek és laptopok billentyűinek elhelyezkedése a billentyűzeten általában egyforma, megegyezik. Felül találjuk a funkcióbillentyűket, jobb oldalt a numerikus billentyűket, a középső, központi részen a betűket.

A billentyűzet szerkezete

  • membrános – a membrán szerkezetű billentyűzet minden billentyűjénél egy membrán található, mely lenyomáskor zárja az érintkezőket. Élettartama nagyjából 5 millió leütés. (az egyik legolcsóbb, közkedvelt billentyűzet típus).
  • ollólábú billentyűk – a legtöbb laptop billentyűzet műanyag, ollószerű műanyag lábbakkal rendelkezik. Ez a típus kényelmesebben használható és puhább írást tesz lehetővé. A billentyűk élettartama nagyjából 10 millió leütés.
  • mechanikus billentyűzet – az egyik legdrágább billentyűzettípus, mely tartósság szempontjából lekörözi az előző két típust. A billentyűk fém csatlakozókat és rugókat tartalmaznak. Leütésük kényelmes és könnyű, azonban használatuk lényegesen hangosabb a membrános és az ollós szerkezetekhez képest.

A laptophoz csatlakozó klaviatúrák típusai megvásárolhatóak garanciával egyszerűen a laptop szervizben is. Néhány további érdekes és hasznos olvasni való téma: laptop billentyűzet javítása és vásárlása, billentyűzet típus kiválasztása, PS/2 szolgáltatás, USB javítás csere, bluetooth kapcsolat.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4112442017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása