Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A laptop kijelző felépítése

2017. június 21. - PRcikkíró

laptop kijelzo panelMiből áll és hogyan gyártják a modern laptop megjelenítőjét

A laptop kijelzője egy folyadékkristályokból álló panel. A gép egyik legdrágább, ugyanakkor legsérülékenyebb alkatrésze is. A laptop kijelzők javítására általában valamilyen sérülés miatt van szükség.

A laptop kijelzők konstrukciójuk miatt nem javíthatók vagy a javítás lényegesen drágább az új eszköz áránál , ezért a budapesti laptophardware szervizben a kijelző sérülése esetén annak cseréjét ajánlják a szakemberek. A laptop kijelző árában benne van annak cseréje is.

A laptop kijelzője a következő elemekből áll:

  • folyadékkristály panel
  • világító egység
  • inverter
  • jelátalakító
  • csatlakozó kábel.

A folyadékkristály panel felelős a képek megjelenítéséért, az egyes kristályok fényáteresztő képességének megváltoztatásával jelennek meg a képpontok. Gyártási technológiáját tekintve lehet LCD, LED és IPS.

Világító egység – a kristálypanelen a kép megjelenítéséhez szükség van megvilágításra. Ez történhet lámpával és LED-el.

A legtöbb laptop kijelzőjének működéséhez magas feszültségű áramra van szükség, mely a lámpák működését biztosítja, Az inverter alakítja át az 5V-os feszültséget 1000 voltra, mely már képes a laptop kijelzők lámpájának működtetésére.

A jelátalakító felel a laptop által elkészített képek megjelenítéséért. Ez az eszköz határozza meg, hogy a gép által megrajzolt képnek megfelelően mely képpontokat kell megvilágítani és milyen mértékben.

A csatlakozó kábel értelemszerűen az összeköttetést teremti meg a laptop kijelzője és a gép között. Azért szentelnek neki különös figyelmet, mert a laptop fedelének nyitása és zárása miatt különösen erősnek és strapabírónak kell lennie.

A laptop kijelző felépítése és elvi működésének magyarázata egyszerűen leírva. További érdekes témák olvasóink számára: alkatrész, laptop kijelző, monitor, LCD, LED, IPS.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7112612337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása