Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A beépített terasz tulajdonságai

2017. október 06. - PRcikkíró

klasszikus telikert típusMi az a télikert?

Az utóbbi időben a télikertépítés főleg a nagyvárosokban vált divattá, ahol a betondzsungelben egy kellemes zöld oázis várja a betérőket. A szürke hétköznapokat is kellemesebbé teheti, ha a dolgozószobából a zöld növényekkel, egzotikus növényekkel teli beépített teraszra lépünk. A télikert lényege, hogy az épületekhez kacsolódva kellemes légkört teremtsen tulajdonosának. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően egész évben kellemes meleg klímát teremthetünk itt.

A télikertek funkciója felértékelődik a közösségi terekben, ahol nem csak a betérők kényelmét és lelki egészségét szolgálhatják, de oktatási célokra is felhasználható. A környezettudatos nevelés egyik fontos helyszíne lehet az energiatakarékossági szempontok szerint kialakított teraszbeépítés.

A télikert főbb jellemzői

A télikert sokban hasonlít az üvegházakhoz, melegházakhoz, mégis sokban tér el. Míg az üvegház különálló építmény, addig a télikert a házhoz épül, gyakran a terasz beépítésével alakítják ki. A télikert méreteit a tulajdonos igényeihez és a ház tulajdonságaihoz igazítják a tervezők, nem pedig a termeszteni kívánt zöldségek és gyümölcsök mind nagyobb mennyisége motiválja őket.

A télikert klímájának és berendezésének kialakításakor a megrendelő kényelme áll a középpontban, nem pedig a kultúrnövények kényes igényei, a külső megjelenés kialakításakor is esztétikai szempontok dominálnak.

A télikertépítés során fontos az épület és a kert közötti kapcsolat és átmenet megteremtése, mely meghatározza az ember és természet kapcsolatát is. A téli depresszió elől nyújthat menedéket a jól megtervezett és kivitelezett télikert vagy beépített terasz.

A beépített terasz tulajdonságai és építésének jellemző vonásai. Ha további érdekes részleteket szeretnél olvasni, az alábbi témákat ajánljuk: télikert, télikertépítés, télikertgyártás, terasz, terasz beépítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr1812935577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása