Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Első napján koccant a drónbusz

2017. november 09. - PRcikkíró

dronbusz kamion karambolA drón tömegközlekedésé a jövő?

Mozgalmasra sikerült az év vége az autonóm tömegközlekedést fejlesztő cégek számára. A NASA és az Uber repülő dróntaxi szolgáltatás fejlesztését és bevezetését jelentette be, a Las Vegasban közlekedő drónbusz pedig közúti balesetet szenvedett.

Az önvezető járműveké a jövő?

A legtöbb nagy cég, köztük a Google is folytat fejlesztéseket önjáró járművekkel, drónokkal kapcsolatban. Az autonóm járművek értelemszerűen a tömegközlekedésben vállalhatnak szerepet, hiszen az egyéni járművek tulajdonosai a szabadság érzéséért és a vezetés élvezetéért tartják többek között az autót. Az önjáró buszok fejlesztése és tesztüzeme megkezdődött, és meg is történt az első baleset.

Balesettel indult a francia Navya dron elektromos buszának tesztje, pedig a jármű igen szűken behatárolt területen, Las Vegas belvárosának Fremont East negyedében közlekedett egy csupán 960 méteres szakaszon, legfeljebb 24 kilométer per órás sebességgel.

A drónbusz még csak egy órát közlekedett az egyévesre tervezett tesztidőszakból, amikor összeütközött egy kamionnal, szerencsére nem történt nagyobb katasztrófa.

Nyolc utasa közül egyik sem sérült meg, a teherautó figyelmetlen sofőrje is épségben megúszta az incidenst, és csak a busz lökhárítója nyomódott be. A koccanás azért történt meg, mert a teherautó rátolatott a buszra.

A Navya cég sok fontos adatot nyerhetett ebből a balesetből is, mert a robotsofőr egyáltalán nem úgy viselkedett, mint egy valódi sofőr. Amikor a busz érzékelte szenzoraival, hogy elé került valami, megállt, hogy elkerülje az ütközést. A teherautó vezetője azonban nem láthatta a dronbuszt és nekitolatott.

Egy valódi sofőr alighanem pillanatok alatt felismerné a szituációt, és elkezdene manőverezni, már csak azért is, mert a sofőrülésen elsőként találkozhat a rátolató teherautó lökhárítóját. Az automatizált busz nyilvánvalóan nem érezte fenyegetve a létét, és csak azt tette, amire beprogramozták.

Első napján koccant a drónbusz, így veszélybe kerülhet a számítógép irányítású tömegközlekedés bevezetése. További izgalmas és érdekes olvasnivaló témák: drón reptetése, Szolgáltatás marketing, uber alkalmazás, baleset leírás, busz vásárlása, laptop javítás ára.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8913221513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása