Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Vakpadló készítése a télikertben

2018. január 05. - PRcikkíró

fapatdlo-keszites.jpgPadlóburkoló munkák a beépített teraszon

A télikertépítő bizonyos esetekben fából készült padló fektetését ajánlja a beépített teraszon kialakított szobaként használt helyiségben. A fából készült padlók előnyei mellett a nedvesség káros hatásai eltörpülnek, emellett lehetőség van különféle páramentesítő megoldásokra.

Vakpadló a télikertben

A télikertben a vakpadló a kisebb elemekből készített padlólécek (parketta) és parkettatáblák aljzatát képezi, önmagában tehát nem padló. Anyaga 24 mm, ritkán 18 mm vastag, 8-12 cm széles, 3-6 m hosszú, általában alacsony osztályú luc- vagy jegenyefenyő fűrészáru. Megfelelő minőségű, használt deszkaanyag is felhasználható, de beton zsaluzáshoz már felhasznált deszkát nem tanácsos beépíteni a télikert padlójába, mert a cementel szennyezett anyagot nem lehet már megfelelően impregnálni, ezért a gombafertőzöttség lehetősége nagy.

A vakpadló anyagát a télikertben vagy beépített teraszon gombamentesítő szerrel átitatva védőkezelni kell.

A vakpadló fektetését a vakolás, az ajtók, az ablakok és az üvegek elhelyezése után kezdjük meg. A párnafákat legfeljebb 80 cm tengelytávolságokkal, pontos szintezéssel, aláverve ágyazzuk a feltöltésbe. A deszkát 2 cm széles hézagokkal vagy, ha takarékosan szeretnénk építeni, ritkítva, 10 cm-es hézagokkal rakjuk le. Ritkított vakpadlónál – már a párnafák elhelyezésekor – ügyelni kell arra, hogy a deszkák hossziránya merőleges legyen a parketta fektetési irányára. Minden deszka legalább három párnafán feküdjön, és minden párnafára 2-2 darab 28/65-ös huzalszeggel kell őket erősíteni. Toldani csak a párnafa felett lehet. A toldások nem kerülhetnek egy vonalba.

A télikertben fektetett parketta vagy laminált padló szempontjából nagyon fontos, hogy a vakpadló vízszintes legyen.

A vakpadló fektetésével kapcsolatban az általános eljárások tekintetében a télikertben fektetett hajópadlóra érvényes szabályok is elmondhatók.

Vakpadló és egyéb fa burkolatok készítése a télikertben és a beépített teraszon Budapesten vagy vidéken. Ha érdekelnek a hasonló témák, az alábbiakat ajánljuk olvasásra: Budapesten télikert építés, padló lerakása, fapadló készítése, terasz beépítés gyártás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr4613553153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása