Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Kaktusz nevelése otthon

2018. január 10. - PRcikkíró

kaktusz otthon telikertbenTélikertben vagy beépített teraszon is termeszthetsz növényeket

A beépített terasz vagy a Budapesten épített télikert kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy otthonodban egész évben virágzó kertet ápolj. A virágokkal való foglalatoskodás megnyugtatja a testet és a lelket is, üdítő kikapcsolódás lehet a téli komor hétköznapokban. A kaktusz különösen jó választás, hiszen egész évben jól érzi magát az ablakpárkányon és a balkonon is. Igénytelen növény, nem történik nagyobb baj, ha elfelejted néha megöntözni, a túl sok víztől viszont kirohadhat a gyökere.

A kaktusz gondozása

A télikertben vagy beépített teraszon nevelt kaktusz Amerikából származik. Természetes élőhelyén, a szabadban egészen elképesztő méreteket is elérhet, míg szobai, télikerti példányai jóval szerényebbek. Otthoni körülmények között, a teraszon általában törpekaktusz nevelése a célszerű.

A kaktusz gondozása a megfelelő hely kiválasztásával kezdődik. Magától értetődik, hogy amerikai élőhelyéhez hasonlatos környezetet szeret, ezért a napos helyiségek, tehát a télikert a legalkalmasabb számára. Kevesen tudják, hogy létezik a kaktuszoknak olyan fajtájuk is, melyek épphogy a hideget kedvelik, az ilyen növényeket északi fekvésű helyiségekben kell tartani.

A kaktuszok a hiedelemmel ellentétben nem igénylik a folytonos meleget, Mérsékelt hőmérsékleti körülmények között érzik magukat a legjobban, fontos, hogy a levegő párás legyen körülötte, hiszen ebből veszi fel a legtöbb nedvességet.

A kaktusz öntözése a télikertben:

  • tavasszal és nyáron – naponta vagy kétnaponta
  • ősszel – 5-7 naponta
  • télen – 7-12 naponta.

A kaktusz öntözésének szabálya, hogy minél hidegebb van a kaktusz helyiségében, annál kevesebbet párologtat el a növény, tehát nincs szüksége nagy mennyiségű öntözővíz utánpótlásra.

Kaktuszcserép

A kaktusz edényének kiválasztásakor nem csak a dizájnra kell odafigyelni, nem csak arra, hogy mennyire illik majd bele a beépített terasz vagy a télikert berendezésébe, hanem arra is oda kell figyelni, hogy a sokszor nagyra nővő, húsos növény ne boríthassa fel az ültetésére használt virágcserepet.

Kaktusz növények nevelése otthon a nemrég elkészült és jól megtervezett télikertben Budapesten is. Ha szeretnél a témában további érdekes posztokat olvasni, az alábbi ajánlatunkból válogathatsz: télikert tervezés, teraszbeépítés szolgáltatás, növény gondozás otthon, kaktusz vásárlása.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr5713565297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása