Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Hogyan kell a laptopot helyesen tölteni?

2018. június 25. - PRcikkíró

Laptop akkumulátor töltése

laptop tolteseA laptop akkumulátor töltéséhez a laptop töltőt használjuk, azt hiszem, hogy ez egyértelmű, azonban ezen túl is sok kérdésre kell választ találni. Sok felhasználót érdekel, hogy lehet-e egyfolytában a konnektorra csatlakoztatott töltővel használni a mobil számítógépet, vagy időnként ki kell húzni és csak akkumulátorról működtetni a notebookot. Le kell-e meríteni teljesen a laptop akkumulátorát, és fel kell-e tölteni a maximumra, hogy tökéletesen működhessen? Meglepő, de a legtöbb stratégia káros lehet a laptopra nézve, ezért érdemes megismerni a szabályokat.

Hogyan töltsük a telepeket

A hiedelmekkel ellentétben a legtöbb szakember és a gyártók kutatói is azt mondják, hogy nem szabad a gép akkumulátorát 100%-ig feltölteni. Az ideális töltési ciklus esetén a laptopot 40%-ra merítjük le és 80%-ig töltjük fel. Ha sikerül ezt a töltési ciklus szabályt, akkor ez jelentősen megnövelheti a beépített telepek élettartamát és a laptopszervizben a javításra vagy cserére később kerül majd sor.

A budapesti laptopszervizben laptopok akkumulátorát akkor is gyorsan és szakszerűen tudják kicserélni, ha azt a burkolatba beépítették a gyártók és egyszerűen, szerszámok nélkül nem cserélhető.

Mekkora a laptop akkumulátor élettartama?

A laptop akkumulátora a legnagyobb körültekintés mellett, az összes előírás és tanács betartása mellett is elöregedik, tönkremegy és cserélni kell. A rendszeresen, maximálisan feltöltött akkumulátor élettartama nagyjából 300-500 ciklus, ezt jelentősen növelhetjük, hiszen a 70%-ig töltött telep az 1200 – 2000 töltési ciklust is megérheti.

Mivel a laptop akkumulátorának töltését nem figyelhetjük állandóan és folyamatosan, ezért csak az lenne a megoldás, ha a megfelelő alkalmazás végezné ezt helyettünk. Munka közben nem tehetjük meg, hogy óránként fel-le csatlakoztatjuk a töltőt, ezért a legtöbb felhasználó kénytelen beletörődni abba, hogy az akkumulátor élettartama véges és jó esetben 2-3 év múlva, rosszabb esetben 1 év használat után cserélni kell. A legfontosabb, hogy próbáljuk meg a használati utasításokban szereplő hőmérséklet tartományokat, hiszen a notebook telepeinek legnagyobb ellensége a túlmelegedés, mely olyan fizikai-kémiai reakciókat indukál, melyek visszafordíthatatlanok.

Hogyan kell a mobil számítógép, a laptopot helyesen tölteni és megnövelni a laptop akkumulátorának élettartamát? Néhány további téma olvasóink számára ajánlva: laptoptöltő csere, laptop javítása, laptop szerviz Budapest, akkumulátor csere szervizben, tanácsok notebook használóknak, töltő csatlakozó.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr2514070463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása