Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Sziklakert a télikert mellé

2018. július 15. - PRcikkíró

Kertrendezés és kertépítés

sziklakert epites telikertA trópusi télikert kialakításakor sok olyan növényt telepíthetünk, melyek a nyarat szívesen töltik a szabadban. Ilyenkor a legjobb megoldás. ha mobil télikertet építünk, melynek oldalfalai, üvegfelületei eltávolíthatók. A külső kerttel egybenyitott beépített terasz kialakítása ilyenkor sokkal fontosabb, és nagy körültekintést, alapos tervezést igényel.

Sziklakerttípusok kialakítása

A sziklakert az egyik legtökéletesebb és legdekoratívabb kertépítészeti elem. A kert szerves tartozéka és a speciális ökológiai viszonyokat igénylő különleges, nagy díszértéket adó sziklalakó dísznövények élőhelye.

A szikla az erő és a nyugalom szimbóluma. Az állandóság, a kimozdíthatatlanság érzését kelti. A sziklakertnek azonban nemcsak önálló téralakító, esztétikai hatást kell kifejtenie, hanem mint a növények élőhelyeinek a növényekkel együtt kell hatnia. A növények a sziklák esztétikai hatását még inkább fokozzák.

A sziklakert meghatározása

Építészeti szempontból a sziklakert lehet mértani és tájképi. A mértani sziklakert közvetlenül kapcsolódik az épülethez, annak vonalait követi. A trópusi télikert folytatásaként ideálisan kialakítható. Elemei lehetnek a falak, a lépcsők, a kőlapos utak, a süllyesztett sziklakertek stb. Kapcsolódhat hozzá az együttesben elhelyezett szabályos vízmedence.

A növényeket a megfelelően épített falak hézagaiba, a falak fölött elhelyezett ágyakba, a falak lábánál kialakított ágyakba, az utak kőlapjainak hézagjaiba ültetjük, speciális földkeverékkel.

A tájképi sziklakert is szervesen illeszkedik a kert együtteséhez, a beépített teraszhoz. Egyrészt kihasználja azokat a lehetőségeket, amelyeket a terepadottságok nyújtanak, másrészt a mesterségesen erre a célra létesített terepformákon is kialakíthatjuk.

A sziklakert típusa lehet:

  • réteges sziklakibúvásos
  • szórványköves
  • speciálisan épített.

Mindegyik sziklakerttípusnál, ahogyan a trópusi télikert esetében is a növények jelentik az elsődleges esztétikai értéket. A növények eredeti termőhelyi ökológiai viszonyai alapján a sziklakert kialakításakor, építésekor több dologra is oda kell figyelni.

A sziklakertbe telepített növények egy része lehet sziklalakó. A sziklák felületén, repedésekben, mélyedésekben telepszenek meg. Vannak olyanok, melyek a sziklákra permetezett víz állandó nedvességének segítségével élnek meg, de ez a víz állandóan elfolyik, ezért ezt mesterségesen is hasonlóan kell produkálni.

  • A trópusi télikert építés típusokkal itt ismerkedhetsz meg.

Sziklakert építése és kialakítás a télikert és beépített terasz mellé. Néhány további téma, mely olvasását ajánlani tudjuk: télikertépítés Budapest, teraszbeépítés szakszerűen, növény gondozás otthon, sziklakert kialakítása, japánkert kialakítása, trópusi télikert kiépítése.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7614115043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása