Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A laptop lelke is lehet a MySQL

2016. december 06. - PRcikkíró

mysql szerver installAdatbázis szerkesztés laptopon otthon is

Kétségtelen, hogy szinte valamennyi tárhely-szolgáltató UNIX (Linux) alapú szervert működtet, talán ebből kiindulva érdemes minél jobban megismerni ezt a rendszert. Lelkiismeretesen programozott, jól működő weboldalak elengedhetetlen kelléke, a fejlesztőgépen való tesztelés lehetősége, asztali környezetben, esetleg laptopon is.

A később megírt webes kódjaink, hatékonyabbak és zökkenő mentesebb eredményt produkálhatnak. Forráskódból való fordítástól egészen a könnyebb, grafikus felületű telepítési módszerek közül választhatunk laptopon is, nem kell ehhez szervizbe mennünk.

Ha kicsit odafigyelünk és keresgetünk, találunk letölthető, előre beállított megoldásokat, amit a megfelelő operációs rendszerhez kiválasztva, csak telepíteni kell. Ne felejtsük el, hogy a legegyszerűbb megoldások és még működhet is megfelelően, azonban sok tekintetből hátrányosak is lehetnek és problémák is adódhatnak.

Értelemszerűen jóval átláthatóbb és a továbbiakban könnyebben boldogulunk, ha minden szükséges összetevőt, saját kezűleg teszünk a laptopra és végezzük el a szükséges konfigurációs beállításokat. A modernebb Linux disztribúciókon, laptopon a következő telepítési folyamatot teljes egészében végrehajthatjuk grafikus felületen is a csomagkezelőt alkalmazva. Természetesen, ha tanulni szeretnénk, a részletek alaposabb megértése érdekében jobban járunk, ha a parancssoros megoldást választjuk.

A laptopon való telepítést, beállításokat rendszergazdai (root) jogosultságokkal lehet kizárólag elvégezni. Érdemes Debian/Ubuntu Linuxra vonatkoztatni, de átvihető más disztribúcióra is, azonban egyes telepítési könyvtárak, konfigurációs állományok különbözhetnek. Debian rendszeren su, míg Ubuntun sudo paranccsal szerezhetőek rendszergazda jogosultságok.

A laptop lelke is lehet a MySQL, és nem is mindíg kell szervizbe vinni a számítógépet. Hasonlóan érdekes, de rövid témák: Google, karbantartás, laptop, marketing, telepítés.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr9012029113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása