Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Laptop használata asztali gépként

2017. január 09. - PRcikkíró

laptop akkumulator elettartamEl kell-e távolítani a laptop akkumulátorát, ha hosszabb ideig töltőről használjuk?

A laptop akkumulátor élettartama jelentősen befolyásolja a gép mobilitását és árát, értékét is. Sokan döntenek úgy, hogy nem vásárolnak külön asztali gépet, hiszen manapság ez már nem divat, hanem a laptopot használják, töltőről otthonukban is PC-ként. Mi a teendő ilyenkor az akkumulátorral?

Az interneten meglehetősen sokat olvashatunk arról, hogy egy évnyi töltőről való használat után a laptop akkumulátora tönkrement, néhány percig lehet autonóm üzemmódban használni. Mások arról számolnak be, hogy 3-4 éve használt laptopjuk akkumulátora még mindig képes 2-3 órán keresztül, áramforrás nélkül működtetni a számítógépet.

A laptop típusa és az akkumulátorok élettartama teljesen független egymástól. Ha asztali gépként szeretnénk használni a laptopot, vajon ki kell-e venni az akkumulátort?

Miért hasznos az akkumulátor?

Ha asztali gépként használjuk a laptopot, akkor is hasznos lehet az akkumulátor, hiszen szünetmentes tápként funkcionál, ezért nem vesznek el áramszünet esetén a fontos, éppen szerkesztett dokumentumok. Ha csak játszani szeretnénk a mobil számítógépen, akkor a játékmentés szempontjából lehet hasznos, ha az akkumulátor a helyén van.

Mi öli meg az akkumulátorokat

Jellemzően olyanok számolnak be a laptop akkumulátor jó működéséről, akik irodai munkára használják gépüket. Akik gyakran futtatnak nagy grafikai teljesítményt igénylő szoftvereket és játékokat, azok sokkal hamarabb tapasztalják a laptop akkumulátorának kapacitás csökkenését.

A játékok, a nagy teljesítményt igénylő programok túlfűtik a rendszert, ez károsan hat a laptop akkumulátorára. Ha asztali gépként, irodai használatra szánjuk a laptopot, nyugodtan hagyhatjuk az akkumulátort a helyén. Ha inkább játszani szeretnénk a gépen, akkor távolítsuk el a telepet.

Laptop akkumulátor helyes tárolása

A legtöbb szakértő és szervizes szerelő azt ajánlja, hogy 40-60 százalékos töltöttségen, 0 C fok hőmérséklethez közel tároljuk a laptop akkumulátorát.

Laptop használata asztali gépként mindennap irodai alkalmazásra vagy játékra, nagy teljesítményű kijelzővel. További nagyon érdekes és hasznos olvasni való témák: karbantartás, laptop, laptop szerviz, számítógép, laptop akkumulátor, csere.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212113719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása