Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Néhány trükk a laptop akkumulátor élettartamának növeléséhez

2017. január 18. - PRcikkíró

laptop akkumulator cserejeNem mindegy, hogy mikor kell szervizbe vinni a gépet

A laptop használati idejének múlásával észrevehetően csökken az akkumulátor üzemideje. Ezek az eszközök nem örök életűek, ezért természetes, hogy bizonyos idő elteltével cserélni kell, de néhány apró trükkel és odafigyeléssel meghosszabbítható a működési idő.

A laptop akkumulátora fogyóeszköz, tehát nem kell sem meglepődni, sem kétségbeesni, ha elromlik vagy tönkremegy, csak vásároljunk egy újat. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, nem tudjuk biztosan, hogy az akkumulátorral van probléma vagy csak a töltő nem tölti a telepeket, akkor érdemes szervizbe vinni a számítógépet, hiszen általában a diagnosztikáért és a beszerelésért nem kérnek pénzt a szakemberek, ha náluk vásároljuk meg a cserealkatrészt. A laptopharware szervizben pedig a csere akkumulátor ára még olcsóbb is a szokásos bolti árnál.

Az általános tapasztalatok szerint egy laptop akkumulátor körülbelül két évig működik megbízhatóan. Néhány esetben előfordulhat, hogy a jól karbantartott és gondozott laptop akkumulátora 3 évig is bírja, de ezután mindenképpen cserélni kell. A laptopok akkumulátorok élettartamának csökkenése általában a helytelen használatra vezethető vissza.

A laptop akkumulátor élettartamának növelése a következő módokon érhető el:

  • Használja hálózati töltőről a laptopot, úgy hogy az akkumulátort kiveszi a gépből, ez természetesen akkor ajánlott, ha otthon vagy munkahelyén, asztali gépként használja a laptopot. A laptop akkumulátor akkor is öregedik, ha áll, ezért ötnaponta egyszer merítsük le és töltsük fel egyszer. Tárolásra a 60 százalék körüli töltöttség és 0 C fok körüli hőmérséklet az optimális.
  • A laptop akkumulátorának ideális működésekor a töltés nem esik 20 százalék alá. A teljesen lemerült akkumulátort ne tároljuk, lehetőség szerint töltsük fel, hogy ne károsodjon.
  • Ne használja a laptopot ágyban, testén és puha anyag vagy szivacs felületeken. A laptop szellőzőnyílásait mindig szabadon kell hagyni. A túlmelegedés károsítja a laptop akkumulátorait is.
  • Szervizben cserélhető laptop akkumulátorról itt olvashatsz bővebben.

Néhány trükk a laptop akkumulátor élettartamának növeléséhez több apró trükk hozzájárul, melyről érdemes informálódni és olvasni. További érdekes olvasnivaló témák: csere, laptop, laptop akkumulátor, laptop szerviz, laptop töltő.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr9812137151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása