Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Laptop javítása otthon

2017. február 12. - PRcikkíró

laptop javitas otthonTanácsok saját kezű szervizeléshez

Ha a laptopod elkezd melegedni, lelassult vagy egyáltalán be sem kapcsol, akkor itt lenne az ideje egy látogatásnak a budapesti laptop szervizben. Mit tegyél akkor, ha éppen nincs lehetőséged elvinni a laptopodat egy szakemberhez?

Saját felelősségedre, a következmények és a rizikó bekalkulálása mellett megpróbálhatod otthoni körülmények között, saját kezűleg megjavítani a laptopot.

Többek között az adatbiztonság és az érintésvédelmi szabályok miatt is ajánlott laptop szervizbe vinni a gépedet.

Ha mégis úgy döntesz, hogy nekilátsz, akkor néhány dolgot te is elvégezhetsz, diagnosztizálhatod a laptopod hibáját.

A laptop nem kapcsol be. Általában a tápellátás rendszerében van a hiba: laptop töltő, laptop töltő kábel, laptop töltő csatlakozó, tápellátás kontroller hibája. Ezzel a hibával és problémával a megfelelő szaktudás nélkül otthoni körülmények között nem tudsz mit kezdeni. Ha van rá lehetőséged, szerezz egy működő töltőt (melynek paraméterei pontosan megegyeznek a laptopod töltőjének paramétereivel) és próbáld bekapcsolni a laptopodat, ezen kívül szervizes szakember segítségére van szükséged.

Ha a laptop láthatóan és hallhatóan bekapcsol, de nem jelenik meg kép a kijelzőn, akkor próbálj meg egy külső megjelenítőt csatlakoztatni a gépedhez. Ha működik a külső megjelenítő, akkor a laptop kijelzőjének javítására van szükség, ha nem jelenik meg kép a külső kijelzőn sem, akkor a videokártya hibásodott meg. Mindkét esetben szaktudásra és speciális eszközökre van szükség a javításhoz, tehát a laptopot szervizbe kell vinni.

A laptop bekapcsol, zúg a ventilátor, megjelenik a boot képernyő, de az operációs rendszer nem töltődik be. Ilyenkor az operációs rendszer (többnyire a Windows) újratelepítésére van szükség, ha ez nem oldja meg a problémát, akkor a merevlemez ment tönkre. A merevlemez meghajtót a HDD-t vagy SDD-t egy csavarhúzó segítségével otthon is megoldhatod.

Laptop javítása otthon saját kezűleg a szerviz szakember segítsége nélkül nem ajánlott. További érdekes témák olvasásra szánva: hiba, karbantartás, laptop, laptop hiba, laptop szerviz, saját kezűleg, szerviz.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr7312251688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása