Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Laptop akkumulátor illesztő programja

2017. március 08. - PRcikkíró

laptop akkumulator javitas szervizÍgy növelheted a laptop elemeinek élettartamát

A laptop akkumulátor korai merülése az egyik leggyakoribb ok, ami miatt a laptopot szervizbe viszik Budapesten és vidéken is. A laptop akkumulátor cseréjének vagy javításának lehetőségeiről a szakember tud bővebb felvilágosítást adni, de van néhány dolog, amivel házilag is megpróbálkozhatsz. Ha a laptop akkumulátorának töltője jól működik, akkor egyéb hardver és szoftver eszközöket kell megvizsgálni.

Ha gyorsan merül a laptop akkumulátora

A laptop akkumulátorának gyors merüléséhez vezethet, ha nincs telepítve a megfelelő driver, tehát illesztőprogram. A Windows telepítése során a rendszer automatikusan telepíti szinte az összes szükséges illesztő programot, ugyanakkor bizonyos laptop típusok egyedi drájvereket igényelnek, saját szoftver gondoskodik a megfelelő energiafelhasználásról. A kijelző drájverének hiányát könnyen megállapíthatjuk, hiszen nem a megszokott jó minőségű képet látjuk a laptop képernyőjén, de a laptop akkumulátorának drájverproblémáira csak némi használat után figyelünk fel.

Hogyan keressük meg a megfelelő laptop akkumulátor illesztő programot?

  • A laptop típusának megfelelő hivatalos oldalon a támogatások menüpont alatt, angolul „Support” találjuk az illesztőprogramokat.
  • Előfordul, hogy  letöltendő meghajtóprogram  nem található külön, ilyenkor az alaplap chipset driverét keressük, de alapesetben az UEFI vagy ACPI driverre van szükségünk.
  • Keressünk BIOS frissítéseket a laptopunkhoz, de csak a hivatalos weboldalon.

Néhány laptoptípus driverének megnevezése lehet:

  • Advanced Configuration and Power Management Interface (ACPI) és Intel (AMD) Chipset Driver – Lenovo laptopokhoz,
  • HP Power Manager Utility Software, HP Software Framework és HP Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) Support Environment – értelemszerűen HP laptopokhoz,
  • ePower Management Application, vagy Intel Chipset és Management Engine – Acer típusokhoz,
  • ATKACPI driver and hotkey-related utilities vagy ATKPackage - ASUS laptophoz,
  • Intel Management Engine Interface (ME) és Intel Chipset Driver – általános Intel processzorral szerelt laptopok esetén.

Laptop akkumulátor illesztő programja mindenki számára könnyen érthető módon megfogalmazva a szerviz igényei szerint. További érdekes olvasnivaló témák mindenki részére: laptop akkumulátor, laptop töltő, laptop szerviz, javítás, laptop szoftver.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr612323633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása