Adokveszek szolgáltatás, szerviz ivóvíztisztítás, fertőtlenítés és kárpitozás, kárpitos Budapest, fogászat BUdapest fogorvos

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

Adokveszek: gumicsónak, drón, laptop, szerviz fogo

A számítógéphardver felépítése

2018. február 16. - PRcikkíró

szamitogep rendszer felepiteseA laptop memória

Napjaink legfontosabb és legjelentősebb találmánya a számítógép és annak hordozható változata, a laptop. Mivel mindenki használ ilyen hardvert és hétköznapi használati tárgyak jelentős része is kap már központi vezérlőegységet, érdemes megismerkedni ennek felépítésével.

A számítógép memóriájának jelentősége

Ha megvizsgáljuk a számítógép egyes hardver elemeit, azt tapasztaljuk, hogy például az Intel processzorral szerelt gépek videokártya, különálló videóvezérlő nélkül is tökéletesen működnek, a CPU tartalmazza a GPU-t, memória nélkül azonban nem létezhet a PC.

A memória mennyisége kulcsfontosságú tényező napjaink számítógépében, korábban nagyon népszerű volt az ATARI számítógépe, mely mindössze 64 Kb memóriát kapott, néhány karakter megjeleníthető a monitoron, még néhány primitív grafikus elem is megjelent, de amint elkezdődött a játék, vagy valamilyen komolyabb grafikai elemet kellett betölteni, a gép leállt. Ennek az oka, hogy kevés volt a fizikai memória, annak érdekében, hogy megjelenjen egy sokkal erősebb grafikai megjelenítő eszközt kellett csatlakoztatni egy kiegészítő hardvert, ez egy különleges ATARI kazettás magnó volt.

A számítógépes rendszerek két komponensből állnak, eszköz hardver és szoftver. A PC személyi számítógép részei: beviteli egység, központi egység, monitor és billentyűzet. A legújabb operációs rendszerek és szoftverek használata nem lehetséges az egér-manipulátor nélkül.

szamitogep belsejeA monitor - az információ megjelenítésére szolgál, valamint a billentyűzet és az egér számára segítségével bevitt információk ellenőrzésére. Ezek a pc-rendszer külső eszközei. A számítógép és laptop funkcióinak bővítése a következő egységekkel lehetséges: nyomtató, lapolvasó vagy többfunkciós eszköz, amely nyomtatót és szkennert is tartalmaz, modem, játék manipulátor, stb.

A központi egység tárolja és feldolgozza az információkat, ennek egységei: lemezmeghajtók, merevlemez, video vezérlő stb. A "belső" kifejezés nem jelenti az eszköz helyzetét, hanem a rendszermaggal való kölcsönhatásának elvét.

A legtöbb eszköz, melyet a számítógéphez csatlakoztatunk, saját processzorral és memóriával rendelkezik, de még a merevlemez alaplapján is találunk vezérlőegységet, ezért a modern számítógépes rendszereket több-pocesszoros rendszereknek nevezzük.

A memória információtárolási elve

A számítógép és laptop memóriája bitek formájában tárolja az adatokat. Egy bináris szám egy jelét "bitnek" nevezik. Ez csak két értéket fogadhat el: nulla és egy. Nyolc bináris (nyolc számjegyű) bináris szám - 8 BIT BITE.

A bájt már a kettő a nyolcadikon hatvány értéket vehet fel, ami kétszázötvenhat érték (0 ... 256). Ez a bájt kis értéke - 0000000.

A bit és a byte az adatmennyiség mérésére szolgáló alapvető egységek. Mivel a számítógépek nagy mennyiségű információt feldolgoznak, nagyobb egységeket használnak gyakrabban.

Az elektromos impulzusok egy vezetékpáron keresztül továbbíthatók, kisütéssel. Ez egy soros adatátvitel egyetlen bites vonalon. Az ilyen átvitelt távoli rendszerblokkokhoz kapcsolják, például egérrel vagy más számítógéppel.

A számítógép működésének egyszerűsített leírása

A rendszer magja a központi végrehajtó egység (CPU), elektronikus memória, vagy csak MEMORY és órajel generátor (TG).

A központi processzor végrehajtja az információ feldolgozását és kezeli a fennmaradó blokkokat. A CPU egy SRS mikroprocesszoron fut. A memória célja a programok és adatok gépi kódjának megőrzése, a központi processzor kérésére információkat és jelölőket ad ki. A személyi számítógépben a parancsok egyenként futnak.

A feldolgozás ritmusa olyan, mint egy metronóm a zenében, megkérdezi az elektronikus óra generátort.

Elektromos impulzusokat generál a számítógépes rendszer összes blokkjának szinkronizálásához. A fennmaradó blokkok a perifériákra vonatkoznak. Ezek a bemeneti és kimeneti portok és a vezérlők.

A portokon keresztül információcsere a számítógép, a billentyűzet, az egér stb. Külső eszközével.

A számítógéphardver felépítése és pontos leírása a használhatóság figyelembevételével. Néhány téma, melyet további olvasásra ajánlunk: laptop javítás, számítógép szerviz, memória csere, rendszer karbantartás.

A bejegyzés trackback címe:

https://adokveszek.blog.hu/api/trackback/id/tr3213674922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása